ČLÁNOK VZNIKOL V SPOLUPRÁCI S LA ROCHE-POSAY
Tak a máme tu jeseň. Mimoriadne teplú a farebnú. V škôlke prvé choroby a boj Natálkinej imunity s nimi. Na to som bola pripravená, čo som ale nečakala boli prejavy suchej kože. Nie na rukách či brušku, ale na oboch chodidlách!   A vôbec nie v malom množstve, ale hneď v poriadnom.
Mne sa ako dieťaťu vždy na jar a jeseň šúpali dlane. Diagnóza rodičov bola jasná, je to len obdobím, a veru vždy tak aj bolo.  Natálke som na ručičkách videla pár prejavov šupinatej kože, ale to len naozaj málo, tak som tomu neprikladala žiaden význam. Až som jej zhruba pred mesiacom vyzula ponožky a z nôh jej popadali na dlážku šupinky. Pozrela som sa jej na chodidlá a neverila som vlastným očiam. Popraskaná koža po celej dĺžke oboch chodidiel. Napohľad to nevyzeralo na žiadne alergické prejavy. Miesta neboli ani začervenané, či zapálené a ona sa vôbec nesťažovala na bolesť či svrbenie. Jednoducho sa jej šúpala koža ako hadíkovi. 🙂 Aspoň to tak vyzeralo. Koža sa jej nejakým spôsobom obnovovala a schádzala stará v podobe veľkých šupiniek. V každom prípade to nebol príjemný pohľad a jediné na čom mi záležalo, bolo sa toho zbaviť.
Vykonala som dva kroky… Snažila som sa zistiť, čo mohlo vyvolať tento problém a vytiahla zásobu produktov od LaRoche-Posay a to  Lipikar Baume AP+ Balzam  a CICAPLAST balzam B5. Rozhodla som sa nafotiť nožičky na začiatku a počas aplikácie produktov, aj keď som nevedela, či bude zmena viditeľná alebo nie.
Takže verím, že mi tentokrát odpustíte fotky Natálkiných nôh namiesto nejakých pekných hračiek či oblečenia. No len takto najlepšie uvidíte zmeny na jej koži. Najskôr ešte informácie o možných príčinách vzniku problému so suchou kožou.
Z čoho sa môže koža odlupovať:
– dehydratácia tela
– nedostatočné zvlhčenie pokožky
– nedostatočný príjem mikroorganizmov a vitamínov zo skupín A, B a D do tela -tzv. avitaminóza
– nesprávne vybrané produkty osobnej hygieny
– oslabenie imunitného systému
Úplne som vylúčila dehydratáciu, nevhodné produkty osobnej hygieny a nedostatočné zvlhčenie pokožky. Naopak, za príčinu by som určite potvrdila oslabenie imunitného systému vzhľadom na spomínané jesenné obdobie plné chorôb a nedostatok vitamínov. Natálka mi stále odmieta jesť čerstvé ovocie a zeleninu. Na milosť dáva len banán a v škôlke jablko a mrkvu. Nemá problém s tepelne spracovaným ovocím v podobe výživy, miluje zeleninové polievky, rajčinovú omáčku alebo mrazom sušené ovocie. Povedzme si ale rovno, všetko toto obsahuje tak jednu tretinu vitamínom oproti čerstvému ovociu a zelenine. Ja to viem a stále čakám, že ju toto zvláštne obdobie prejde, nič jej nevnucujem, no vidím už aj dôsledok, ktorým môže byť práve suchá koža a oslabená imunita.
Náš 3-týždňový boj  so šúpajúcimi sa chodidlami sme úspešne vyhrali a dnes už má Natálka opäť krásne čisté nožičky. Cicaplast balzam som jej aplikovala denne ráno a večer a 1x počas dňa  Lipikar AP+ balzam. Na noc pred spaním som jej natierala hrubú vrstvu, aby sa koža poriadne premastila. Oba balzamy nemajú žiadnu vôňu, veľmi dobre premastia pokožku a vsiaknu.
Cicaplast si dokonca sám naordinoval aj môj brat, ktorý mal nepríjemný ekzém priamo v pupku a celý proces jeho liečby trval 3 dni, pritom ekzém ho trápil niekoľko týždňov. Podľa mňa toto je krém pre celú rodinu a akýkoľvek problém s kožou. Určite vám neublíži, skôr pomôže. Ja som sa rozhodla nekupovať iný krém na tvár proti chladu, ale pred každým pobytom vonku v chladných mesiacoch sa natrieme Cicaplast krémom. Sama si ho natieram na noc a vidím ako sa mi tvár pekne regeneruje a hojí po akné. Hlavne po menštruácii, kedy moja pleť doslova trpí. 🙁 Na stránke www.laroche-posay.sk som objavila aj recenziu, kde jedna pani písala, že jej krém odporučili v lekárni, kam prišla s veľmi ošúpanou pleťou po chemickom peelingu. Používa ho aj ako balzam na suché pery alebo na miesta po uštipnutí komárom.
Cicaplast od LaRoche-Posay je vhodný na suchú a podráždenú pokožku dospelých, detí aj dojčiat. Na popraskanú kožu a vysušené miesta. Je vhodný aj na citlivú pokožku, je bez parabénov a parfumu.
Jednoducho veľký zázrak v malom balení. Mám rada produkty, ktoré naozaj pomôžu
a výsledky sú viditeľné. Na Natálkiných nožičkách sa o tom môžete presvedčiť sami.
Silvia
1.týždeň:
2.týždeň:
3.týždeň – fotené dnes ráno 23.10.2018