„Toto bol hotel s najkrajšími výhľadmi obklopený prírodou. Naozaj veľká pridaná hodnota celého pobytu bola práve lokalita a prekrásne výhľady na Kriváň.“

Tropické teploty počas leta častokrát lákajú vyberať dovolenku na horách. Tatry? Hotel pre rodiny s deťmi, obklopený prírodou, s dobrým výberom jedla a animáciami pre deti? Ste tu správne. Grand Hotel PERMON verím, že nikomu predstavovať nemusím. 40-ročný hotel, ktorý bol pôvodne postavený za účelom rekreačných pobytov pre baníkov. Vedeli ste?

Hotel, ktorému majiteľ zanechal jeho pôvodný vzhľad a postupne ho zmodernizoval len zvnútra. Zvonku závan socializmu, ale interiér je postupne v novom modernom šate s prevahou dreva a prírodných materiálov.

ODDÝCHNU SI AJ MAMIČKY

Poviete si: „Dovolenka s deťmi nie je dovolenka“, ale čo ak je tu predsa len šanca, že by ste si mohla oddýchnuť? Toto musím spomenúť hneď na úvod. Hotel ponúka možnosť stráženia detí profesionálnymi opatrovateľkami. Minimálne sa však platí na 3 hodiny a objednať je ich možné na vyžiadanie minimálne 24 hodín pred nástupom na pobyt. Dobré nie? 🙂 Ak máte deti od 6 rokov a viac, tie môžu zase samé ostať s animátormi a užívať si program, outdoor aktivity či tvorivé dielničky. Garantujem vám, že o deťoch ani nebudete vedieť. Natálka sa výborne bavila a len nám chodila oznamovať kam ide a čo budú robiť. Prvýkrát sa takto nebála a išla s animačným tímom. Ono dieťa na to musí aj dozrieť, ale veľa spravia aj dobrí animátori 🙂 Vy si tak môžete užiť chvíľu oddychu vo wellnesse, na pedikúre, manikúre, beauty procedúre, thajskej masáži alebo v bazéne.

BABYFRIENDLY

DETSKÝ KÚTIK – krásny štýlový priestor pomyselne predelený pre väčšie a menšie detičky. Časť vyrobená na mieru v lesnej tématike je podľa mňa venovaná menším deťom do 5 rokov. V tejto miestnosti je aj personál, ktorý sa venuje deťom. Bazénik s guličkami, šmykľavka prilákajú aj staršie deti od 5 rokov. Pre milovníkov filmov na deti čaká aj 3D detské kino. Čo musím veľmi pochváliť je zásobník na vodu v detskom kútiku a vreckovky. Ďalej krásne kvalitné drevené hračky pre deti.

Animačný program pre deti – ako som už spomínala animačný tím bol výborný. Šikovné a milé dievčatá a pekne spracovaný program. Natálke sa najviac páčili tvorivé dielničky, večerná MINIDISCO na svietiacom parkete a pátracia hra o Horalky Údolím permoníkov.

Maskoti Permonko a Permonka

Detské ihrisko – veľké a priestranné s množstvom preliezok, hojdačiek dokonca aj kladka.

Kuchynka na prípravu a ohrev jedla

Miestnosť s postieľkami na oddych pri detskom kútiku pre najmenších.

Detský riad a detské stoličky v reštaurácii, prebaľovacie pulty vo wellness aj v priestoroch hotela.

Výstava PLAYMOBIL – deti si môžu prehliadnuť krásne stavby vo vitrínach a zahrať sa so stavebnicami PLAYMOBIL. Výstava trvá počas celého leta /júl, august/

IZBY A UBYTOVANIE

V hoteli sa nachádza až 143 pohodlne zariadených izieb. V ponuke majú jednolôžkové, dvojlôžkové, rodinné a  12 priestranných apartmánov (s dvomi pevnými lôžkami a prístelkami). Všetky izby sú s kúpeľňou, WC, TV/LCD, rádiom, telefónom, trezorom a mini barom s chladničkou. Izby Deluxe Kriváň sú s výhľadom na Kriváň. V izbách Premium si vychutnáte atraktívny dizajn v prírodnom štýle (drevo, koža, kameň), typ Premium Kriváň  ponúka výhľad na majestátny tatranský štít. 

My sme mali rodinný apartmán ktorý mal veľkú obývaciu izbu. s dvoma rozkladacími gaučami. Jednu spálňu s pohovkou na spanie, jednu menšiu izbu s dvoma posteľami. Veľa odkladacieho priestoru. Veľká kúpeľňa so sprchovým kútom aj vaňou. Celkovo veľký priestranný apartmán. Ideálne ak ste naozaj rodina s 3 deťmi a máte aj kočík.

STRAVOVANIE

Plná penzia je zázračná vec a prečo? Pretože KONEČNE NEMUSÍTE VARIŤ! A ani vymýšľať čo variť 😀 Je to pravá dovolenka, keď je o vás postarané počas celého dňa.

Výber jedál bol naozaj bohatý a jedlá chutné. Mne sa veľmi páčila ponuka tradičných jedál ako segedínsky guláš, perkelt, kapusta knedľa mäso… doplnená zdravšími variantami ako tekvicové placky, bohatý výber šalátov, vegetariánske jedlá a podobne. A mali aj dostatok múčnikov. Na výber ste mali vždy nejaké perky, parené buchty, palacinky, pirohy … A nesmiem zabudnúť na najlepšiu krupicovú kašu akú sme kedy jedli! ako sa hovorí: „nebíčko v papulke“ Milo prekvapila aj pizza, burgre či bagel. Jednoducho si každý prišiel na svoje. Čo som naozaj ešte nikde nevidela boli v ponuke ovocné výživky v taštičkách pre deti. Je to super vec, ktorú si môžete vziať aj so sebou a máte pre dieťa rýchlu desiatu alebo snack. A najviac ma dostala motivácia pre deti, všetko zjesť, ukázať prázdny tanier a odmenou boli malé piškóty. Veľmi milá vec a krásny nápad.

Naviac počas obeda aj večere bol na každom stole servírovaný džbán s vodou a citrónom. Toto sa už vidí málokde, keďže každý hotel chce mať zárobok z objednaných nápojov, ktoré si hosť platí sám.

Nebojte sa nič myslia aj na celiatikov. V ponuke sú vždy jedlá bez múky, pečivo a dokonca aj dezert. Rastlinné a bezlaktózové mlieko samozrejmosť.

WELLNESS

Práve to, čo robí Grand Hotel Permon skutočne výnimočným je wellness komplex. Permon’s Paradise je najväčší wellness na Slovensku. Nájdete v ňom plavecký bazén pre deti i dospelých, tobogány, vírivky, sauny, oddelený detský bazén pre deti s mini tobogánom, s detskými vírivkami a detskou relaxačnou saunou.

Základné info:

Do časti SAUNA Paradise je vstup deťom do 6 rokov prísne zakázaný.
Deťom od 6 do 12 rokov je vstup do časti SAUNA Paradise povolený len v sprievode rodičov.
SAUNA Paradise je bezplavková zóna, vstup možný len v plachtách.

Čo všetko na vás v Sauna Paradise čaká ?

  • Bylinková inhalácia, ľadové osvieženie, tatranská sprcha, vitálny dážď, Kneippov chodník, rímsky parný kúpeľ, eukalyptová inhalácia, ľadová sprcha, kúpeľ odvahy, ľadopád, vitálny dážď, fínska sauna, medvedí brloh, soľná jaskyňa, mätová inhalácia, pstruhový kúpeľ, pastierska izba, tepidárium, prameň pod Kriváňom, šomravá voda, duša vody, svištia lúka, pravek, masážne ležadlá, divoká rieka, parná sprcha, perličkový kúpeľ, masážna fontána, líščia nora, vydrí brloh, oddychová zóna, terasa na jazere a orlí výhľad.

Je toho riadne veľa čo poviete? My sme nestihli všetko absolvovať. Dobrý dôvod vrátiť sa aj v zime no nie? 🙂

OSTATNÉ

Za mňa veľké pozitívum ODHLUČNENÉ IZBY. Počas pobytu sme mali kľud a pohodu. Pre deti aj dospelých je k dispozícii kolkáreň, stolný tenis, biliard, šípky, air hokej aj miestnosť na hranie X-BOX Kinect. V kolkárni nájdete aj fitness.

AKTIVITY V OKOLÍ

LAVIČKA S PANORAMATICKÝM VÝHĽADOM – len par krokov od hotela si môžete sadnúť a kochať sa nádherným výhľadom alebo sa odfotiť na pamiatku.

JAZDA VLÁČIKOM – Boli sme a odporúčam rodinkám s deťmi. Je to 15minútová jazda, počas ktorej môžete pozorovať peknú prírodu. Vláčik premáva na trase medzi hotelom Permon a hotelom Pieris. My sme išli z hotela Permon do hotela Pieris vláčikom a na ceste naspäť pešo.

Prešli sme CHODNÍK SOVÍCH STRÁŽCOV a ÚDOLIE PERMONÍKOV. Cestičky lesom, na ktorých vás sprevádzajú drevené sochy sovičiek a permoníkov. Pre deti to bude určite zážitok. Bez problémov sme obe trasy prešli aj s kočíkom.

ČAROVNÁ LESNÁ CESTIČKA

HOJDAČKA PRI KOLIBE PERMONÍK

POŽIČOVŇA BICYKLOV – bicykle vrátane detských sedačiek, vozíky, e-bike … naozaj široký výber priamo na parkovisku hotela.

TURISTIKA – Priamo z hotela môžete absolvovať výstup na Kriváň alebo navštíviť neďalekú Kôprovú dolinu. . Najvýznamnejšou turistickou trasou Tatier označenou na mape červenou farbou – sa dostaneš na Štrbské Pleso. Smerom na Roháče sa môžete vybrať na ich najvyšší vrch Bystrá. Ďalej navštíviť Račkovú dolinu.

Stačí vám aj obyčajná prechádzka okolo hotela a ste obklopení prekrásnou prírodou. Naozaj nie je treba ďaleko chodiť, obzvlášť ak ste s malými detičkami 🙂

*Rada by som dala do pozornosti informáciu ohľadom rekreačných poukazov, ktoré môžu využiť (ak na ne majú v zamestnaní nárok) aj maminky na materskej dovolenke. Ak ste teda tento poukaz nevyužili a odišli ste na materskú dovolenku, rekreačný poukaz si môžete uplatniť aj na materskej 🙂

Viac krát mi maminky písali, že hotel je veľký a bolo tam veľa ľudí. Áno, je to predsa pochopiteľné, veľký hotel má ubytovať veľa ľudí a ak tam tí ľudia sú, asi je to kvalitou hotela a služieb 🙂 Ak nemáte radi „masovky“, hľadajte rodinný penzión. Ja som bola pripravená na väčšie množstvo ľudí, ale ten hotel je tak veľký, že sa tam ľudia strácali. Ak sme niekde videli viac ľudí bola to reštaurácia pochopiteľne, keďže je tam vyhradený čas, kedy sa musí každý dostaviť v pomerne rovnakom čase, ďalej výťahy to áno ešte by sa im tam dva aj tri hodili, ale vraj to momentálne nie je v ich silách nejako ich dobudovať a potom detský kútik po raňajkách, keď každý rodič vyhnal dieťa sa hrať, aby si dal v kľude kávu. Inak či už Lobby bar, wellness alebo detské ihrisko, všade sa ľudia aj deti pekne rozložili a nikde som necítila „pretlak človečiny.“

My sme rozhodnutí stráviť tu aj zimné prázdniny a lyžovačku. Tešíme sa na Grand Hotel Permon pod snehovou pokrývkou 🙂

Článok vznikol v spolupráci s www.podbanskeresort.sk Všetky názory a hodnotenie ubytovania v tomto článku sú úprimné a pravdivé. Článok neprešiel žiadnou korektúrou zo strany partnerského subjektu.