Bahrajnské kráľovstvo je ostrovný štát v Perzskom zálive, bohatý na ropu a perly, ktorý dovolenkárov očarí plážami s bielym pieskom a tyrkysovo modrým morom. Hlavné mesto Manama ponúka všetko, čo si môžete želať – okrem príjemnej klímy, dobre vybavených hotelov, zaujímavých múzeí a vynikajúceho jedla tu nájdete aj nevšednú architektúru, kombinujúcu starobylú orientálnu kultúru s modernými mrakodrapmi ako v Dubaji či v Dauhe. Na mňa vplýval Bahrajn ako kompaktnejší Dubaj v ešte lepšom a kozmopolitnejšom ponímaní. Bola som veľmi milo prekvapená multikultúrnosťou krajiny a prívetivosťou domácich.

Momentálne sa bavíme o najbližšej exotike zo Slovenska s priamym letom z Bratislavy s dĺžkou 5 hodín! Je to stále optimálna dĺžka letu pre všetky vekové kategórie.

VSTUP DO KRAJINY/VÍZA

  • Pre vstup do krajiny sa vyžaduje platný cestovný pas a príslušné vízum, o ktoré je možné požiadať elektronicky /online/ alebo po prílete na letisku. Víza nám vybavili priamo na letisku. Poplatok cca 12 EUR. Platba je možná len bezhotovostným platobným stykom/platobná karta.
  • Transfer Letisko – Hotel trvá cca 15 minúť autobusom.

POČASIE

  • V Bahrajne sú teploty v priebehu letných mesiacov (máj – september) veľmi vysoké teploty kombinované s vysokou vlhkosťou (maximálne denné teploty dosahujú aj 45 °C). V zimných mesiacoch (október – apríl) sa teploty pohybujú medzi 23 – 29 °C.
  • Východ a západ slnka počas môjho pobytu (mesiac október) východ slnka – 5:30 ráno a západ slnka – 17:30 večer.

UBYTOVANIE

V ponuke sú dva luxusné 5* hotely Vida Beach Resort Marassi Al Bahrain 5* a Address Beach Resort Bahrain 5* so stravovaním all inclusive. Hotely sú hneď vedľa seba priamo na pláži. Ubytovanie v priestranných klimatizovaných dvojlôžkových izbách s možnosťou prístelky a taktiež detskej postieľky. Oba hotely sú naozaj vkusne a štýlovo zariadené s vonkajšími terasami a bazénom. Taktiež reštauráciou, lobby barom a barom pri bazéne. Od centra sú vzdialené iba 14km a od letiska 9km.

AJ PRE RODINY S DEŤMI

Oba hotely majú k dispozícii detské postieľky, detské jedálenské stoličky. Taktiež disponujú krásnymi detskými kútikmi/MINIKLUBMI s pravidelným programom pre deti a regulovanou klimatizáciou. Teplota v kútikoch má štandardnú izbovú teplotu. V Miniklube sa nachádza aj herňa pre väčšie deti a možnosť zahrať si videohry. Deti sa zahrajú na vonkajšom ihrisku a v detskom bazéne s vodnými atrakciami. Veľmi chválim clony proti slnku nad vonkajším ihriskom a detským bazénom. O program pre deti a animácie sa budú starať slovensky hovoriaci animátori z CK Hydrotour. Strava v programe all inclusive je naozaj pestrá s ohľadom na malých hostí, takže sa bez problémov najedia aj deti. Určite musím vyzdvihnúť pestrú ponuku ovocia a zeleniny. Pre spestrenie pobytu na pláži sú k dispozícii aj vodné atrakcie za poplatok a kurty na padel a pickleball.

PLATOBNÝ STYK

Platiť kdekoľvek je možné bezhotovostným platobným stykom/kartou ale aj v týchto menách USD, BHD, EUR. Ja som mala iba platobnú kartu a eurá a všade som bez problémov zaplatila.

MOBILNÉ DÁTA – ROAMING

Dáta a telefonovanie E-SIM karta 1GB cca 3-5 USD cez aplikáciu Airalo. Naši operátori Telekom, O2 a Orange majú ceny cca takto:

odchádzajúci hovor minúta: 2,5 eur

prichádzajúci hovor minúta 2,5 eur

1SMS/MMS správa 0,35 eur

dáta 1 MB: 9 EUR

VÝLETY

Poldenný výlet v exotickom raji. ,,Miznúci ostrov”, ktorý je možné vidieť iba počas odlivu je preslávený jemným bielym pieskom a krištáľovo čistou vodou.

Cena: 120 € (48 BHD)

Zahŕňa: doprava do/z prístavu, grilovanie, výlet loďou. Cesta loďou na ostrov trvá cca 1 hodinu.

  • PERLY BAHRAJNU

Dopoludňajší výlet na Pevnosť Qala’at Al Bahrain, do Mešity AlFateh, do Národného múzea a suveníry nakúpite na najznámejšom bahrajnskom trhu Bab al Bahrain.

Cena: 75 € (30 BHD)

Zahŕňa: doprava, vstupy, sprievodca

  • RÔZNE FORMY BOHATSTVA – PÚŠTNOU CESTOU NA FORMULU 1

Popoludňajší výlet do Saudskej Arábie, potom do púštnej časti Bahrajnu, tiež návšteva bájneho Stromu života, nezabudnuteľný výlet zakončíte návštevou známej dráhy Formuly 1 Bahrain International Circuit, a jazdou na motokárach. Nezabudnite si preto so sebou vziať uzatvorené topánky. Túto atrakciu môžu navštíviť aj deti. Jazda na motokárach je povolená pre deti od 7 – 12 rokov s pomalšou rýchlosťou a deti od 12 rokov jazdia s dospelými.

Cena: 80 /120 € s kartingom (32/ 48 BHD)

Zahŕňa: doprava, vstupy, sprievodca

VEČERNÝ NÁKUPNÝ VÝLET

Mrakodrapy a veľké obchodné centrá hlavného mesta Manama si pozriete vďaka krátkej plavbe a navštívite jedno z nich. Blok 338 je špeciálnou časťou Bahrajnu s povestnými barmi a reštauráciami na jednej ulici. V známej reštaurácii Florence ochutnáte tradičné arabské jedlo.

Cena: 75 € (30 BHD)

Zahŕňa: doprava, plavba, večera

DODATOČNÉ INFORMÁCIE k vaším otázkam

  • Lietadlo z Bratislavy neprelieta nad Izraelom.
  • Počas celého pobytu je vám k dispozícii delegát.
  • Hotel Address Beach Resort má vlastné SPA, oba hotely disponujú fitness centrom.
  • Krajina je čistá a bezpečná. Je veľmi cítiť aj vidieť bohatstvo tohto ostrovného štátu.
  • S vodou nie je problém a turistom nehrozia žiadne črevné problémy.
  • Ak ste ubytovaní v hoteli Address Beach Resort využívate služby oboch hotelov ak ste v hoteli Vida Beach Resort, tak využívate služby len tohto hotela.
  • Hotely majú predpísaný dresscode SMART CASUAL
  • Zdravotníctvo v Bahrajne je na naozaj kvalitnej úrovni, preto sa netreba obávať v prípade potreby vyhľadať za pomoci delegáta zdravotnú starostlivosť.
  • Nákupné centrum, ktoré sa nachádza medzi hotelmi momentálne ešte nie je otvorené. Plánované otvorenie Január-Február 2024.
  • Delegát čaká po prílete na letisku a spoločne sa prepravíte na hotel.
  • Všade sa bez problémov dohovoríte po anglicky.

Vašu dovolenku v Bahrajne si môžete rezervovať priamo TU.

Článok vznikol v spolupráci s www.hydrotour.sk  Všetky názory a hodnotenie ubytovania v tomto článku sú úprimné a pravdivé. Článok neprešiel žiadnou korektúrou zo strany partnerského subjektu.