Článok vznikol v spolupráci so značkou La Roche-Posay

Nemám rada zimu kvôli vrstveniu a mnohým veciam, ktoré dieťa potrebuje. Aj kvôli neustálym pochybnostiam či malej nebude zima alebo teplo.

Veď ak to počítam, keď ju obliekam potrebuje toho nekonečne veľa.  Tielko, pančuchy,  nátelník, tepláky, mikina alebo sveter a potom oteplovačky, bunda či overal. Nákrčník, čiapka, rukavice, … obuv ani nehovorím.

Nie je nad to, dať jej v lete šaty,  nejaké sandálky a ide sa 🙂

V škôlke sú veľmi aktívni, a ak je len trošku fajn počasie, sú vonku. A tak potrebuje túto výbavu aj do zásoby ako náhradnú v prípade premočenia. Som rada, že je vonku a už som si akosi spravila systém v tom, čo áno a čo nie a kedy. Sú produkty a značky, s ktorými mám veľmi dobré skúsenosti už z minulého roka a veci som kupovala opäť, len väčšie alebo značky, ktorých produkty sa mi overili od začiatku tejto zimy.

Vypíšem vám sem postupne tie NAJ, ktoré majú u mňa a Natálky 100% spokojnosť

Haloo vyteplené tepláky s patentom a zimná oteplená čiapka

Tepláky a ich vysoký patent sú číslo jeden do čižiem, kde konečne nemusím celou silou vopchávať spodnú časť. Tým, že tepláky  patent úplne zúži, krásne zapadnú do čižmy a nevyhŕňajú sa. Pre  mňa cenu tomu, kto toto vymyslel!

Čiapka je „ušianková“ takže o starosť menej pozerať po Natálke či si čiapku nezhrnula z uší. Pri tejto to nehrozí. Milujem ten strih, a to, že je vo vnútri komplet vyteplená.

Na tvár nepoužívam nič iné len CICAPLAST krém od La Roche-Posay

Nič lepšie som ešte neobjavila. Nie je po ňom mastná a lesklá ako vianočná guľa 😀 Pekne sa vsiakne, na pokožke vytvorí filter, ktorý ju ochraňuje pred chladom a vetrom.  Nemáva žiadne vysušené líčka, pokožku pekne obnovuje. V ponuke majú 40ml a 100 ml balenie. Veľké mám doma, a to menšie vždy po ruke, keď ideme von na dlhšie brávam ho so sebou a po pár hodinách natriem opäť.

Nákrčník a rukavice Nordic Label od  Little Hipster

Veci z minulej zimy. Bola k nim aj čiapka, tá už je Natálke malá, ale tieto dve veci nosí denne. Nechce moc hrubé lyžiarske rukavice, zle sa jej v nich čokoľvek chytá. Tieto si pýta stále, a aj keď sú pletené, majú dvojitú vrstvu a len tak rýchlo nepremoknú. Nákrčník je doslova ako rolák, a tak nemá Natálka nikdy holý krk.

Zimný overal od Bubbe.sk

Overal bola najväčšia dilema. Oteplováky  aj bundu som kúpila Natálke v ZARA. Overal som jej nevedela vybrať. Nepáčili sa mi motívy, niekde aj strihy, a ak sa mi aj nejaký páčil, nebola jej veľkosť.  Bubbe šije nádherné bundičky a prišli aj s overalom, ale iba v čiernej farbe. Dohodli sme sa, že ušijú aj pre nás a otestujeme jeho funkčnosť aj kvalitu, aby ste ďalšiu zimu našli túto parádu v ponuke. Zatiaľ obstál na výbornú. Nie je mohutný a hrubý, vďaka čomu sa v ňom Natálke dobre pohybuje. Je teplý a nepremokavý. Nie sme lyžiari ani nič podobné skôr som chcela niečo vychádzkové a neriešila vodné stĺpce a podobne. Overal je krásny a funkčný za mňa palec hore.

Topánky to je kapitola sama o sebe 😀 Natálka má tri páry, ktoré striedame podľa počasia.

Suchá zima – čižmičky od Jack&Lily Shes z predajne Ježko Bežko

Sú to teplučké a mäkučké ticho bežky na suché chodníky a zimu. Nožičky sú v teple a chodí sa jej v nich  veľmi pohodlne, pretože sú naozaj mäkké. Šnurovacia časť je len „imidžovka“ celé sú na suchý zips a zo všetkých čo má sa najpohodlnejšie obúvajú.

Mokrá zima –  termo čižmy s ovčím rúnom EN*FANT

Naše overené z minulého roka. Ideálne do topiaceho sa snehu, mlák, čľapkaníc a podobne.  Vonkajšia vrstva je z kaučuku, ktorý je mäkký, odolný voči svetlu a hypoalergénný. Vnútorné zateplenie je z 90% ovčia vlna a 10% polyester.

Sneh a ľad – snehuľky JoJo Maman Bébé z predajne Ježko Bežko

Na svahy, sánkovanie a momentálne do naozaj veľkých kôp snehu. Snehuľky sú nepremokavé v spodnej časti z gumy, vyteplené a podrážka vhodná na sneh – hlboké drážky zabezpečia  protišmykovú funkciu podrážky.  Výborne sa obúvajú vďaka suchým zipsom po oboch stranách a tiež doťahujú, aby držali pevne na nohe vďaka popruhu na suchý zips okolo členku.

 

Natálka má zimné čiapky značky H&M, a to pletenú čiapku  aj nepremokavú baranicu či lyžiarske rukavice.

Termoprádlo má značky KLIMATEX a  slovenskej značky TERMOVEL.

 

Perinbaba nám túto zimu snehu naozaj dopriala, a tak sa teším, že môžeme plne využiť výbavu na zimu. Sama som  potrebovala pomoc pri výbere obuvi alebo som špekulovala s overalom. Práve preto tu máte tieto overené veci, ktoré možno pomôžu s výberom aj vám. Ak ak nie, tak si aspoň pozrite fotky z našej sánkovačky. Všetky fotené telefónom Sony Xperia XZ3  bez použitia úprav alebo filtrov.

Užite si zimu a sneh!

Silvia