Vy ste sa pýtali, ja som odpovedala. Ďakujem za všetky otázky a aj za to, že žiadna nebola akokoľvek nevhodná a nemusela som vyberať čo uverejním. Trošku som mala rešpekt pred tým, ako veľmi zvedaví budete. Napokon mi z toho vyšiel príjemný virtuálny pokec, za ktorý som Vám vďačná. Veľa otázok sa viackrát opakovalo, preto som ich spojila. Veľmi zaujímavé je pre mňa zistenie, že dosť z vás si stále myslí, že som doma na rodičovskej dovolenke a blogom „zabíjam čas“ …Asi je to tým, že na sociálnych sieťach odhaľujem život len čiastočne a vždy, keď niečo spoločne robíme, alebo niekde sme. Možno preto, že väčšie percento mama blogeriek je naozaj doma s deťmi.  Vy to potom vnímate, že len blogujem, no nie je to tak, ale  viac o tom, aj o inom sa dočítate práve tu.

Čo ťa v živote napĺňa?

Láska k mojej rodine, všetky splnené sny a ciele a dobrí ľudia, ktorými sa snažím obklopovať.  A určite nevynechám blogovanie a pocit, keď môžem poradiť a pomôcť predovšetkým maminkám, ktorým moje tipy a články uľahčujú život. Je to super pocit vedieť, že niekomu môžete skutočne pomôcť aj na diaľku.

 

Ako vnímaš komunitu blogerov na  Slovensku?

Veľmi pozitívne. Aspoň cieľové skupiny, ktoré sledujem ja. Ide o veľké množstvo inšpiratívnych a šikovných ľudí, ktorí svojim obsahom a fotografiami môžu bez problémov konkurovať zahraničným blogerom. Už som mala viac príležitostí mnohých blogerov spoznať osobne a v prevažnej väčšine ide o milých a kreatívnych ľudí so skvelými nápadmi. Za posledné dva roky sa celá blogerská scéna posunula prudko dopredu. Stále sme, ale „v plienkach“ oproti iným krajinám a dalo by sa toho na Slovensku dokázať aj ukázať oveľa viac a ja verím, že aj ukážeme 🙂

Akým foťákom fotíš?

Stále fotím na svoj staručký fotoaparát Nikon D3100. Tuším, že už sa tento model ani nevyrába 🙂 Keď som s blogovaním začala, kúpila som si naň portrétny objektív a stále som presvedčená o tom, že táto „technika“ mne, ako amatérovi naozaj stačí. Samozrejme  veľa fotiek fotím aj na svoj mobil iPhone 7 PLUS a dokonalé fotky, ako napríklad aj fotky v tomto článku nám robí  moja kamarátka a fotografka Aďka/@hrubca.

Kedy si sa rozhodla, že sa budeš venovať blogovaniu ? Čo ťa k tomu viedlo?

Presne pred dvoma rokmi. K blogovaniu ma doviedla sociálna sieť  Modrý koník a moje ambasádorovanie pre dm drogerie markt. Natálka bola maličká a ja som sa s všetkými radosťami delila s maminkami na koníkovi. Keď som sa pristihla v momente, že svoje tipy a odpovede spisujem do článkov a na Instragrame sa o môj profil zaujíma viac a viac mamičiek. Práve vtedy som sa rozhodla vytvoriť miesto, kde budem mať všetko pokope.

Ktoré spolupráce a značky boli pre teba najprínosnejšie?

Najradšej mám podnikavé maminky, ktoré si počas materskej dovolenky zvolili vlastnú cestu a založili biznis. Vždy rada pomôžem a často sa z takýchto spoluprác vytvorili skutočné priateľstvá. Ide napríklad o internetové hračkárstvo Minilove a Katku alebo Ivetku a jej Little Hipster Shop, ďalej Aďka a obchodík Ježko Bežko tu som sa prvý krát stala značke aj krstnou maminou 🙂  Ďalej slovenská značka oblečenia Haloo a Saška, rovnako aj e-shop s detskými knihami Baby knihy a predajňa Kočíky.sk a značka kočíkov Mutsy, kde sme sa s Natálkou stali tvárou tejto značke.  Čo sa týka spoluprác s veľkými značkami  a agentúrami určite La Roche-Posay a ich produkty, pretože dostať spoluprácu na produkty, ktoré pomáhajú celej rodine a sú vernými pomocníkmi pri kožných problémoch je naozaj  taká mála výhra v lotérii. Nesmierne si vážim bezproblémovú komunikáciu, informovanosť a kvalitu produktov tejto značky, ktoré rada odporučím ďalej. Rovnako aj značky Dr. Oetker, dm drogerie markt, Albi…

Čo si vyštudovala ? Aká je tvoja profesia?

Stredná škola zameranie Obchod a podnikanie a vysoká škola – Manažment. Pred materskou dovolenkou som pracovala, ako účtovníčka- auditorka v medzinárodnej automobilovej spoločnosti a po materskej dovolenke som si povedala, že je čas skúsiť niečo iné…. Podarilo sa 🙂 Momentálne pracujem v reklamnej firme, ako obchodný manažér a práca ma nesmierne baví.

Kam by si sa vrátila po rodičovskej dovolenke, keby nebloguješ?

Toto je myslím už zodpovedaná otázka. Blog nie je moja náplň práce, ale hobby. Som zamestnaná na trvalý pracovný pomer  a blogovanie je len záľuba. Do práce som sa vrátila po dvoch rokoch materskej dovolenky.

Plánujete druhé bábätko? Ak áno tak kedy?

Momentálne nie. Natálka bola vytúžené dieťa. Spoločne sme sa zhodli, že sa chceme stať rodičmi a mať dieťa. Keď sa nám to v krátkom čase podarilo, veľmi sme sa tešili. Boli sme pripravení a vyrovnaní. Nesmierne som si tehotenstvo užívala a som presvedčená o tom, že celkovú pohodu a radosť som prenášala aj na Natálku, a preto je do veľkej miery taká, aká je. Najdôležitejšia je psychická pohoda matky a ja ju chcem mať aj pri druhom dieťati a užívať si ho. Natálka je stále malá a potrebuje nás. Potrebuje pomoc aj pozornosť a ja jej ju chcem dať. Nechcem, aby sa o ňu delila alebo cítila odstrčená. Keď bude samostatnejšia a schopná pochopiť, že lásku a pozornosť budeme venovať ešte ďalšiemu členovi rodiny, potom  začnem plánovať 🙂

Keby bola Natálka chlapec, akoby sa volal?

Prevdepodobne by bola Adamko 🙂

Ako si plánuješ svoj čas?

Nijako špeciálne. Počas týždňa každý deň  ráno škôlka, práca, poobede nejaký program s Natálkou, domácnosť, oddych s manželom a blog. Víkendy väčšinou stále pracovne okolo domu plus blog, prípadne nejaký výlet alebo rodinné návštevy. Snažím sa hlavne všetko plánovať tak, aby som nebola v časových sklzoch a nestresovala. Nemám to rada, pretože ak nejde o život ide o ….

Ako zvládaš strach a negatívne predstavy, keď dokážeš pôsobiť tak pozitívne a prenášať to na Natálku?

Nemám strach ani negatívne predstavy. Odkedy som mama mám iný pohľad na svet a snažím sa žiť naozaj každý deň naplno. Nepremýšľam, čo bude, ale žijem pre prítomnosť. Teším sa z maličkostí a všetkých Natálkiných pokrokov. Ona je nesmierne veselé a dobré dieťa, pri nej sa nedá byť negatívny. Ja som veľmi citlivý a empatický človek, ale odkedy ju mám  je vo mne nesmierne veľa vnútornej sily, nedokážem pred ňou ani plakať alebo byť akokoľvek rozrušená.

Ako by si zhodnotila rok 2018?

Pre nás to bol veľmi náročný rok skrz domu a práci, ktorú sme v ňom spravili. Stál nás veľa psychickej aj fyzickej sily, ale spoločne sme to zvládli a zdolali zatiaľ asi najväčšiu skúšku v našom spoločnom živote. Na ten rok nikdy nezabudnem, aj preto, lebo sme sa presťahovali a splnili si sen o bývaní v dome.

Kam sa chystáte v roku 2019 vycestovať ? 

Vo februári nás čaká  Valentínsky výlet do Barcelony a v máji  dovolenka spojená so svadbou našich priateľov v Budapešti. Toto sú destinácie v najbližších mesiacoch. Čo bude v lete a ďalej zatiaľ netušíme, ale isto ešte niečo vymyslíme 🙂

Ako to všetko zvládaš ? Píšeš blogy, stále niekde ste, dom, domácnosť a asi už chodíš aj do práce…

Je to náročné… Veľmi. Ale všetko zvládam vďaka manželovi, ktorý nie, že mi „pomáha“, len sa jednoducho stará spoločne so mnou o našu domácnosť a naše dieťa. Rád varí aj upratuje. Postarať sa o Natálku je pre neho absolútne samozrejmá vec. Základné povinnosti v domácnosti si vieme vždy akosi prirodzene prerozdeliť a všetko u nás funguje ako švajčiarske hodinky. Neskutočne ma podporuje v tom, čo robím a povzbudzuje posúvať sa vpred. Je mi priateľom i radcom či kritikom. Bez neho by som to naozaj nezvládla.

Máš nejaký nesplnený sen?

Už nie. Túžila som mať milujúceho manžela, rodinu a dom. Mám všetko. Už len nech sme zdraví.

Dávaš si predsavzatia? Si poverčivá ?

Na Silvestra si už niekoľko rokov s manželom vypúšťame spoločne jeden lampión šťastia, na ktorý si píšeme a kreslíme, čo si želáme v novom roku. Sú tam veci ako lásku, zdravie a šťastie, potom úspechy v práci i doma a cestovateľské sny. Takže to beriem aj ako naše predsavzatia.  A či som poverčivá ? Neviem … Svadbu sme mali v piatok trinásteho  a nič zlé sa nestalo, práve naopak 🙂  Ale zase ak mi vypadne z oka mihalnica, vždy ju silno stisnem medzi dvoma prstami, želám si  ZDRAVIE a potom ju odfúknem.

Čo nemáš rada ?

Hlúpych ľudí, závisť a klamstvo.

Odkiaľ pochádzaš ?

Pochádzam z Považia, konkrétne z Považskej Bystrice. Tam som sa narodila a žila prvých 18 rokov svojho života. Potom si zbalila kufre a odišla na vysokú školu do Trenčína.

Žili ste v zahraničí a vrátili sa, neláka ťa ešte niekam odísť?

Momentálne nie. Užívam si  rodinu, prácu a nový domov.  Som rada, že máme na blízku priateľov. Ale stále ide o momentálny stav a čo bude o pár rokov neviem povedať.  Keďže už viem aké je to žiť v zahraničí, nevadilo by mi vyskúšať si pár rokov ešte niekde inde ako na Slovensku.

Máš nejaké životné motto, ktorým sa riadiš ?

„Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života.“

S manželom vyzeráte ako harmonický pár a ide z vás pohoda a láska. Stáva sa, že sa hádate?

Stane sa aj to, ale každým rokom menej  🙂 Odkedy sa narodila Natálka takmer vôbec, a ak si aj vymeníme názory alebo zvýšime hlas má to všetko doslova rýchly priebeh. Ja neviem asi starnem, ale nerada sa hádam a robím si vrásky z hlúpostí. Naučila som sa ustúpiť a aj keď sa mi niektoré veci nepáčia tolerovať ich. Človeka, ktorého máte po svojom boku treba milovať takého, aký je a nie sa ho snažiť prerobiť na niekoho, kto by sa vám páčil. Nikto nie je dokonalý, ale ak sa naučíte milovať človeka aj s jeho chybami máte to vo vzťahu vyhraté 🙂

Pri zariaďovaní domu ste mali rovnaký vkus alebo museli robiť kompromisy?

S manželom máme až podozrivo rovnaký vkus. Od začiatku sme mali identickú predstavu, ako má vyzerať dom, pôdorys aj interiér. Nevznikla ani jedna hádka alebo výmena názorov. Manžel má neskutočný cit pre detail a naozaj veľmi dobrý vkus.  S ním bola radosť plánovať a vyberať zariadenie, nábytok alebo doplnky.

 

Snáď sa mi podarilo prezradiť vám o mne/nás niečo viac, alebo niečo doteraz nezodpovedané. Článok píšem v posledné dni roka 2018, a preto vám sem chcem napísať môj obľúbený citát, ktorý sa hodí na prelom starého a nového roka:

„Čo máme za sebou a čo pred sebou, nie je vôbec dôležité v porovnaní s tým, čo máme v SEBE…“

 

PF 2019…Silvia