Druhú kúpaliskovú recenziu som sa rozhodla napísať o Aquaparku Senec. Tento výber som zvolila na základe internetového pátrania a rebríčku TOP 10 slovenských aquaparkov a termálnych kúpalísk.  Samozrejme chcela som navštíviť aj iný kraj, nie niečo moc ďaleko, hodina jazdy  autom bola pre mňa úplne postačujúca.

Senec ma zaujal, pretože som vždy odsudzovala západné Slovensko za absenciu aquaparkov a termálnych kúpalísk. Predsa tie najväčšie a najpopulárnejšie sú od Trenčína cca 2 – 3 hodiny jazdy autom smerom na východ  a my máme počas roka toho cestovania viac ako dosť, pridala sa ešta aj uzávierka cesty pod Strečnom, takže som ostala milo prekvapená, že aj neďaleko Bratislavy smerom na Trenčín niečo takéto máme.

Cesta do Senca nám z Trenčína trvala presnú hodinku a musím hneď na úvod pochváliť tento Aquapark za výborné značenie miesta na cestách. Hneď od zjazdu z diaľnice až po samotný aqupark máte záruku, že bez problémov trafíte. Taktiež veľkokapacitné parkovanie, využiť môžete celoročne bezplatné parkovisko pred hlavnou budovou, v letnej sezóne je k dispozícií veľké letné parkovisko.

Senecký aquapark je napojený na vrt termálnej vody a nájdete ho v bezprostrednej blízkosti krásnych Slnečných jazier.  Počas celého roka je v ňom prístupných šesť bazénov a v lete k ním pribúda ďalších päť. Obsahujú atrakcie ako vodný dáždnik, vodné trysky a chrliče či vzduchový gejzír. Ponuku bazénov spestruje aj tobogánová veža Aqua Fun a množstvo šmýkaliek podľa mňa atraktívnych  ako pre deti tak aj pre dospelých. Páčilo sa mi, že neboli nebezpečne strmé a vysoké.

Pre deti je tam vybudovaný vonkajší detský kútik s preliezkami, veľký nafukovací hrad v tvare hrocha,  počas leta každodenné animačné programy, taliansky bazén s hĺbkou vody od 0,1 do 0,4 m –  určený pre najmenších a taktiež vnútorný detský bazénik s vodným dáždnikom a teplotou vody 31°C a hĺbkou cca 20cm  nachádzajúci sa v bazénovej hale. Takže ak by sa vám voda vo vonkajšiom detskom bazéne zdala studenšia, alebo počasie chladnejšie  máte zaručenú alternatívu. Animačný program zahŕňa hry a súťaže v bazéne, minidiskotéku, tvorivé dielne, maľovanie na tvár, modelovanie zvieratiek z balónov, …Človek by si povedal stačí, je toho zaujímavo veľa, ale ako bonus sa mi páči, že hľadia na potreby detí a rodičov v tejto forme:

Aby sa u nás Vaše deti cítili naozaj dobre, môžete využiť aj:

  • Detské „vajíčko“ – na prenos Vášho dieťatka, na požiadanie Vám zapožičiame v pokladni (vratná záloha 10€)
  • Prebaľovacie pultíky – nájdete v šatni v hlavnej budove
  • Ak ste zabudli doma rukávniky, koleso alebo plienku na kúpanie – ponúkame  Vám možnosť zakúpiť si ich v pokladni na recepcii Aquaparku
  • Vstup s kočíkom do vonkajšieho areálu – na požiadanie Vám sprístupnime vchod cez veľkú bránu

My sme si na návštevu tohto Aquaparku vybrali jeden z najhorúcejších dní a preto sa rozhodli prísť  hneď ráno a pobudnúť do obeda. Natálka je predsa ešte menšia a celodenný pobyt by bol pre ňu rovnako ako aj pre nás náročný. Aquapark je otvorený od 9:00 do 21:00 takže sme využili tento doobedný otvárací čas. Miesto a lehátka sme si obsadili priamo pred vonkajším detským bazénom, ktorý hodnú chvílu patril iba Natálke a od neho sme si obehli celý aquapark. Predpokladám, že každý kto sa tam ocitne neprehliadne naozaj čistý a upravený areál. Dostatok odpadkových košov, pokosenú trávu a čisto. V okolí detského bazéna sa náchadzalo dostatočné množstvo lehátiek a veľkých slnečníkov, ktoré vytvárali tieň pri bazéne a čiastočne aj priamo nad ním. Neďaleko bolo wc, šatne i  stánok s občerstvením. Mimochodim tých bufetov tam bolo naozaj uspokojivo veľa, nikde žiadne zbytočné dlhé rady a všade dostatok stolov na kozumáciu jedla i nápojov.

Jediné, čo bolo nepraktické bola tmavá dlažba okolo detského bazéna, ktorá veľmi pálila. Dospelý človek si našuchne obuv a ide, ale zakaždým obúvať dieťa je dosť náročné. Na túto skutočnosť však upozorňovali veľkou tabuľou na plote pri bazéne. Vedenie kúpaliska si je týmto nedostatkom plne vedomé, no žial sa im stále nepodarilo nájsť vhodnú alternatívu dlažby, ktorá by bola pre deti pohodlne mäkká a nepálila.

Najviac sa nám páčil systém čipového náramku, ktorý slúžil na platbu vo všetkých stánkoch s občerstvením, takže nebolo potrebné nosiť pri sebe peniaze v hotovosti alebo platobné karty. Myslím, že tento systém by sa naozaj uplatnil na každom kúpalisku.

 

 AQUAPARK Senec
dospelý / dieťa (3 – 13,99 r.)
 ● 3-hodinový vstup pre 1 osobu  15 € 10 €
Doplatok za každých 30 minút navyše 1,50 € 1,50 €
● Celodenný vstup   22 € 12 €
● Celodenná „Rodinná vstupenka 2+2“ (celodenný vstup pre 2 dospelé osoby a 2 deti od 3 do 13,99 rokov) 55 €

viac info: www.aquaparksenec.sk

Ak by ste sa rozhodli tento Aquapark v Senci navštívíť odporúčam naplánovať si celý deň, pretože atrakcíí a bazénov je tam naozaj neúrekom. Pre deti je to hotový raj na zabávu, pre dospelých na relax počas celého roka. Som rada, že sme navštívili práve toto miesto a už teraz viem, že sme tam neboli posledný krát a že kedykoľvek počas roka si môžeme odbehnúť práve do Senca.

Sisi&Nati

PS:

Klobúk a šľapky ste už mohli vidieť v prvej recenzii  sú z www.topankovo.sk .Natálka mala perfektný klobúčik z www.halooshop.sk

Nafukovačku v tvare plameniaka máme z aliexpress.

Moje plavky:  plavkový top ASOS a spodný diel Calzedonia. Natalinka mala plaviek viac  a to Small Rags z www.littlehipster.sk, H&M a neoprénové nohavičkové plavky  z www.rybicka.sk

Sisi&Nati