Minulý týždeň som v rádiu počula zaujímavú štatistiku. Že sviatok sv. Valentína na Slovensku oslavuje až 73% Slovákov. Úprimne čakala som menej.   A vraj  ženy to viac prežívajú čo mi je teda úplne jasné 😀 Najčastejšie darčeky sú kvety, parfém či  večera v reštaurácii alebo kino. Mňa by zo spomenutých potešil naozaj každý. Milujem kvety, dobré jedlo, film aj parfémy.

Vždy keď si dávam na seba parfém, prvé minúty venujem spomienkam na momenty či miesta, ktoré mi pripomína. Je neuveriteľné akú silu môže mať vôňa a koľko vecí sa dá vďaka nej zafixovať do hlavy.

Pre mňa je aplikovanie parfému rovnáka rutina ako umyť si zuby či  učesať vlasy. Výnimkou bolo obdobie, keď sa narodila Natálka a kým som kojila, pretože vtedy  som chcela,  aby sa naučila cítiť môju vôňu a nemusela sa kontrolovať či náhodou neoblizuje  nepríjemnú chuť parfému.

Milujem svieže kvetinové, ale i sladké vône. Tieto dva druhy u mňa vždy vyhrávaju. Najnovším v zbierke je HUGO BOSS BOSS MA VIE POUR FEMME FLORALE svieži kvetinový parfém nosiaci v srdci moje obľúbené kvety Jazmín, Ružu a Fréziu. Podľa mňa je táto trojkombinácia zárukou úspešného kvetinového parfému. Parfém sa otvára sviežimi tónmi kaktusového kvetu, ktorý predstavuje modernosť. Jemný nádych nežnej ruže, jazmínu a frézie odráža ženskosť. Túto skvostnú kompozíciu doplňuje hrejivé drevo a céder, ktoré sú odrazom dôvery.

Vraj umeleckou inšpiráciou pre Huga Bossa bola dáma vyžarujúca pocit sebaistoty a charizmy. Jej zjav je bohémsky a dokáže si vychutnať jednoduché okamihy života. Všetky tieto povahové a bytostné črty zachytil do vôní s inšpiratívnym názvom „Môj život“, z francúzskeho „Ma Vie“.

Mňa vôňa neskutočne baví a vystihuje všetko čo sama rada ucítim.

Ak ste milovníčka kvetov a sviežosti a vaša polovička nevie ako vám spraviť radosť dávam tip na tento skvost. O pár týždňov tu máme aj Medzinárodný deň žien  (8.marec) čo je ďalšia skvelá príležitosť no nie ? 🙂  Zaručene vás nesklame a vašu ženskosť povýši na úroveň dokonalosti.

A ako správne aplikovať parfém aby ste podporili silu vône ? Podľa experta na vône, najväčšou chybou, pri nanášaní parfému je jeho vtieranie na obe zápästia a potom vzájomné trenie. „Trením vône sa spustí proces odparovania, takže vôňa nevydrží dlho. Namiesto toho nastriekajte dvakrát na zápästie, hrudník a zadnú časť krku a chvíľu počkajte, kým zaschne a postupne sa uvoľní.“

Aplikáciou parfému na hruď vytvoríte jemný závan po celý deň, zatiaľ čo na zápästí, ako budete pohybovať rukami pri rozprávaní, rozvírite vôňu. Pár streknutí na zadnú stranu krku zase spôsobí, že po vás ostane vôňa všade tam, kde sa prejdete. Môžete ho použiť tiež na zadnú časť kolien, keď máte na sebe sukňu alebo šaty.

PS1: Farba obalu rozhodne neovplyvnila môj výber, ale naozaj  potešila 🙂

PS2: Užite si deň sv. Valentína akokoľvek či už ho oslavujete alebo nie hlavne sa ľúbte celý rok.

Silvia