Donovaly v zime prvý krát v živote… nie len Natálkinom ale i mojom. Leto tam sme si vychutnali  minulý rok a možno si budete pamätať i moju recenziu na Donovalkovo. Zimnú atmosféru sme však mali možnosť zažiť úplné prvý krát. Tešili sme sa na hŕbu snehu a ubytovanie v  úplnom centre Donovalov. Residence hotel & club Donovaly ★★★★ som si našla v hodnoteniach TOP babyfriendly hotelov na Slovensku a tak sa tešila na všetko čo ponúka.

Začala by som práve pojmom „BABY FRIENDLY.“ Čo sa ukrýva pod týmto názvom? Ide o pojem, ktorý hovorí, že ubytovacie zariadenie nie je iba pre dospelých. Je prispôsobené mamičke s deťmi, početným rodinám s malými drobčekmi od reštaurácie až po kúpeľňu na izbe. Baby friendly však  nie je každé zariadenie, ktoré by malo len pár detských drobností a výbavičiek pre uľahčenie si cestovania a ubytovania rodine s malými deťmi. Ide o špecifické a celkom konkrétne veci.

Priateľský k deťom…
Baby friendly doslova znamená byť priateľský k deťom. Hotel, služby, personál dovoľuje deťom užiť si dovolenku a ubytovanie. Má k nim svieži prístup, umožňuje deťom zabávať sa ako v priestoroch hotela, tak v exteriéri. Deti sa cítia príjemne, neizolovane. Nenudia sa tým, že musia ticho sedieť medzi dospelákmi.

Baby friendly hotel musí mať určite detskú sedačku v reštaurácii, a nie jednu. Na izbe by mala detská postieľka, bezpečný kútik s bezpečnými hračkami. Keď sa ide dieťa napapať, reštaurácia by mala prihliadať na detské porcie jedla a špeciálne na zloženie jedla pre drobčekov a bábätká.

Resicende hotel Donovaly vám pre komfort vás i vaších detí poskytuje:

  • animačné programy pre deti
  • babysitting
  • veľký detský kútik
  • jedálenské stoličky v reštaurácii
  • detský kútik v reštaurácii
  • na hotelovej izbe cestovná postieľka
  • v kúpeľni schodík k umývadlu i nočník pre dieťa
  • detské menu
  • detský jedálenský riad

 

Hotel bol veľký a na 9O% obsadený práve rodinami s deťmi nie však preplnený čo bolo veľmi príjemné, ale rozhodne nezaručujem, že to musí byť pravidlo nakoľko býva často úplne obsadený.  Pri prvej návšteve reštaurácie a absolvovaní večere nám bolo okamžite jasné komu hotel sústreďuje svoje služby a to práve rodinám. Možno preto som sa cítila tak príjemne. Boli sme tam všetci na jednej lodi. Každý stôl mal minimálne jedno dieťa čo bolo nepísane pravidlo a dve detičky to už bolo úplne bežné. Nikde však neboli rady, hluk ani chaos. Zakaždým sa stravovanie nieslo vo veľmi kludnej atmosfére,  čo bolo na taký počet detičiek až podozrivé 😀 Asi sme mali šťastie na dobré deti 🙂

Začínam si to naoaj vyžadovať pri podmienkach a možnostiach hotela, aby bol práve BabyFriendly. Aby sa Natálka necítila sama, videla a spoznala aj iné deti a bolo postarané aj o program pre ňu. Jednoducho, aby sa človek necítil nepríjemne v akejkoľvek situácii lebo povedzme si úprimne občas vám to vedia ľudia dať vyžrať čo i len pohľadom. Často na výraze tváre bezdetných mladých ľudí alebo naopak ľudí vo vyššom veku  vidíte, že po príchode do miestnosti ruka v ruke s dieťatom neskáču  nadšením meter do výšky práve naopak … ich prevracajúce oči vidím a cítim aj keď sa im otočím chrbtom. A to ani len netušia, že deti vedia byť aj dobré a kludné ako to naše.

IZBA 

Veľká, komfortná a krásne zariadená. Mali sme SUPERIOR DOUBLE ROOM s kuchyňou, obývačkou, spálňou, šatníkom, kúpeľnou a dvoma wc + dva balkóny. Čo vám budem hovoriť… to by chcelo týžden dovolenky nie len víkend 🙂 V nedeľu sa mi nechcelo ísť domov verte mi !

REŠTAURÁCIA 

Stravovanie formou bufetu RAŇAJKY – VEČERE. Veľmi slušný výber jedál, kde si každý príde na svoje. Jedlo vždy teplé a čerstvé. Čo sa týkalo detského menu boli tam múčniky, kde by som zvážila v prípade kuchára pomer cukru v prísadách, ale našli sme napríklad veľmi chutný Mrkvový koláč,  ktorý nebol vôbec sladký. Na raňajky mali deti v ponuke aj ovocné výživky, tvarohový krém na spôsob pribináčika, ovocie celé i  mix krájaného.

WELLNESS 

Najväčšie negatívum celého hotela bola absencia bazéna. Wellness v hoteli totiž disponuje len saunami a masážami. Bazén nie je absolútne žiaden, čo bol pre mňa veľký šok lebo deti a voda to je nerozlučná kombinácia. My sme napokon boli tak unavení z prechádzky a čerstvého vzduchu, že aj keby bazén bol, naše sily by nás zradili, ale neviem si predstaviť napríklad týždeň v hotely  alebo letné mesiace bez bazéna. Vtedy by to asi dosť chýbalo. Hotel  má dostatok miesta  na dobudovanie niečoho celoročného na kúpanie vonku. Tento postreh nebol len náš. Keď som na sociálnach sieťach uverejňovala prvé fotky, vaše skúsenosti a komentáre boli rovnaké hotel perfektný len škoda, že nemá bazén.

HOTEL 

Štýlový a veľmi vkusný. Príjemný personál a prostredie hotela na výbornú. Mínus by som dala pomeru jeden výťah a 7 poschodí hotela. Určite by sa tam rovnako dobre využíval i druhý, ale nám sa v daný víkend našťastie nestalo, že by sme museli extrémne dlho čakať na výťah. Pre lyžiarov i nelyžiarov veľka výhoda poloha hotela situovaného nedaľeko zjazdoviek, kedy je možné obuť si lyžiarky priamo na hotely.

Hotel i ja sama odporúčam predovšetkým pre rodiny s deťmi a svoje dobré meno „baby friendly“ hotela rozhodne potvrdil.

Teším sa, že sme si mohli ešte užiť sneh a prevetrať zimné oblečenie. Ďakujem mimulo.sk za teplučké oblečenie pre Natálku tento víkend hlásia teploty hlboko pod nulou tak nakoniec ešte super využijeme a zimný kabátik aj ako jarnú bundičku 🙂

Na Donovaloch bolo snehu naozaj veľa a vyzerá to tam ešte na dobrých pár zasnežených týždňov, tak ak by ste plánovali nejaký víkend alebo lyžovačku mám pre vás tento tip http://www.residencehotel.eu/

Krásny víkend prajem