Kto by nemal rád predĺžené víkendy! Ten posledný počas Sviatku všetkých svätých sme si odbehli na juh Slovenska a zašli sme trošku aj za hranice, konkrétne do Maďarska.

Hotel organizoval Halloweensky pobyt, ktorý sme si nemohli nechať ujsť. Sľubovali tématický program pre deti počas celého víkendu, takže sme sa naozaj nevedeli dočkať.

WeWellness hotel Patince ponúka predovšetkým vodný svet s liečivou vodou z patinských prameňov. Jej blahodárne účinky si môžete vychutnávať celoročne v 3 vnútorných bazénoch, a počas letných mesiacov aj v 7 vonkajších. Dohromady tak môžete využiť až 10 bazénov s liečivou vodou. A po kúpeli sa príjemne zohrejete v jednej zo 4 sáun.

Myslím, že u mňa bol fakt, že tam majú v bazénoch teplú vodu, dosť rozhodujúci. Neznášame studenú vodu! Plavárne a kúpaliská so studenou vodou preto u nás nemajú šancu. Sem sme išli na istotu s cieľom zohriať si kosti.

Bazény boli naozaj super, voda teplá, detský bazén mal šmýkľavku a v relaxačnom bazéne sme sa doslova vybláznili v divokej rieke. Okrem toho tam nájdete aj jaskyňu a masážne trysky. Pre mladších je pripravený detský kútikdetské plávanie a tiež môžete využiť služby opatrovateľky. Čo sa mne osobne veľmi páčilo, bol detský kútik na poschodí s potieľkami, kde si kedykoľvek počas dňa môžu rodičia s dieťatkom zájsť a nechať ho pospinkať bez toho, aby museli opustiť wellness.

Najväčšiu poklonu skladám za detailné prepracovaný program počas celéhu víkendu. Od divadelného predstavenia, po kreatívne dielničky, Halloweensku plavbu po Dunaji, fakľový pochod, kino pre deti až po power jogu alebo aqua aerobic pre ženy – mamičky.

Hotel bol vybavený detským kútikom a veľkou herňou. Na raňajky a večere prišli do reštaurácie animátorky s maskotom pozvať hostí na animačný program. Pripravení sú aj na dojčatá a batoľatá – majú bezbariérové prístupy, v reštaurácii a bufetoch sú detské stoličky, na toaletách prebaľovacie pulty a na izbu vám dajú detskú postieľku, schodíky na WC aj rýchlovarnú kanvicu. V prípade potreby vám zabezpečia aj stráženie detí.

Počas celého roka ponúkajú viacero tématických pobytov:

Veľkonočný pobyt

Relax s robotmi

Špeciálny pobyt ku Dňu detí

Letný pobyt pre celé rodiny

Halloweensky pobyt

Mikulášsky pobyt

Ak by som mohla hotel prirovnať k iným 4* hotelom, ktoré sme už navštívili, potom ponuka a výber jedál, ako aj zariadenie hotela radím určite k lepším 3*hotelom. Samozrejme toto nie je nový hotel, takže nemôžem zrovnávať 13-ročný hotel s 2-ročným novým hotelom, preto dávam len svoj subjektívny postreh. Avšak veľmi chválim ochotný a milý personál, môžu ísť príkladom aj 5* hotelu. Reštaurácia bola priestorovo menšia, avšak na poschodí zabezpečili ešte jednu miestnosť, kde podávali raňajky aj večere. Raz nastala situácia, že pred reštauráciou musel niekto čakať, ale hostia boli upovedomení o možnosti využiť miestnosť na 1. poschodí hotela. Jedlo bolo štandardne podávané formou švédskych stolov.

Kam v okolí ?

Pár minút chôdze od hotela sa nachádza prístav Patince. Prístav poskytuje kotvisko pre osobnú loď  Wellness 1, s ktorou sa podnikajú vyhliadkové plavby v okolí Patiniec, do Štúrova, Ostrihomu a Komárna. Nájdete tam tiež jachtársky prístav na dlhodobé kotvenie pre 25 – 30 jácht. . 

Iža Kelemantia

Ide o najväčšiu a najvychýrenejšiu pamiatku z rímskej doby na Slovensku. Stavba tejto pevnosti bola mimoriadne náročná, pretože Rimania takmer všetok stavebný materiál museli prepraviť loďami z jedného brehu Dunaja do druhého brehu Dunaja. Od roku 1990 je vyhlásený areál za národnú kultúrnu pamiatku. Areál Kelemantie je celoročne voľne prístupný verejnosti.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt iža kelemantia

Nádvorie Európy

Pokojne to môžeme nazvať (pre mňa) vskutku veľmi fotogenickým miestom. Ide o architektonický projekt, kde Komárno na svojom Nádvorí Európy umiestnilo viac ako štyri desiatky budov, postavených v mierke jedna ku jednej, ktoré reprezentujú architektúru typickú takmer pre všetky európske štáty. Vidieť a obdivovať tam môžete napríklad budovy z Walesu, Vatikánu, Írska, Talianska, Islandu či dokonca Transylvánie alebo Grónska. Oddýchnúť a sadnúť si môžere na lavičky okolo fontány Milénium.

Fotka RRA Komárno.

Plávajúci lodný mlyn v Kolárove

jje posledným exemplárom plávajúceho mlyna a jediným lodným mlynom na Slovensku. Vedie k nemu 86m dlhý most, ktorý sa považuje za najdlhší most s drevenou konštrukciou v Európe. Zaujímavé čo poviete? Táto atrakcia určite zaujme ako deti, tak aj dospelých.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt plávajúci lodný mlyn v kolárove

Všetkty tieto tipy a ďalšie iné nájdete na https://www.wellnesspatince.sk/

Nakoľko sme si počas soboty „odbehli“ aj do Budapešti, nestihli sme obehnúť všetky zaujímavosti v okolí, avšak mám sem cestu opäť budúci rok a tak si všetky miesta nechávam otvorené, ako plán aktivít počas ďalšieho výletu 🙂 .

Budapešť sme si sľúbili vidieť opäť. V máji tohto roku sme toto čarokrásne mesto navštívili prvýkrát, a keďže nás delila iba cca hodinka a 20 minút autom, využili sme možnosť isť si mesto pozrieť opäť. Prvá zastávka bola Rybárska bašta s úžasným výhľadom na mesto a výborný obed v reštaurácii Jamieho Olivera. Plné žalúdky sme rozchodili v centre mesta a túto „rýchlo návštevu“ ukončili na Budapeštianskom kolese. Vydarený výletík za nami a mohli sme ísť nazad do Patiniec zrelaxovať sa v bazéne, pozrieť si fakľový pochod a nezmeškať halloweensku kino rozprávku.

Celý hotel ako exteriér, tak aj interiér bol neskutočne vyzdobený halloweenskymi dekoráciami a tekvicami. Naozaj si dali záležať a výzdoba bola krásna.

S manželom sme sa zhodli, že toto bol doposiaľ najviac „baby friendly“ hotel čo sa týka prepracovaného programu pre deti, aký sme zatiaľ zažili. Samozrejme si nedovolím porovnávať bežný víkend s takýmto tématickým pobytom, ale určite práve takéto tématické pobyty odporúčam.  Natálka si celý víkend nesmierne užila, hlavne vodu a my s ňou 🙂

Silvia