Natalinka už je v škôlke niečo cez rok, napriek tomu je aj pre nás nový školský rok kolobehom nákupov a príprav na škôlku. Cez prázdniny vyrástla takmer z všetkých vecí a topánok, a tak sme spravili zoznam, čo treba doplniť a, čo nahradiť 🙂

Ak však máte doma novopečeného škôlkara a ste v štádiu prípravy na škôlku, nie len tej materiálnej, ale aj psychickej prípravy dieťatka, možno pomôže článok 7 TIPOV AKO DIEŤATKU UĽAHČIŤ NÁSTUP DO ŠKOLKY.

Každé dieťatko je iné, každé vníma a prijíma nové veci a zmeny vo svojom živote inak. Ja by som poradila len jednu jedinú vec. Myslite na to, že každé dieťa si v škôlke zvykne. Skôr či neskôr. Ak majú rána sprevádzať slzy, má to tak byť, ak má byť dieťa statočné a tešiť sa na nové detičky a kolektív, bude to tak. Jedna vec je, ale istá. Dieťa si zvykne, každé len potrebuje svoj čas.

My sme si s Natálkou pred 2 týždňami spísali zoznam, čo potrebuje do škôlky dokúpiť, možno sa i vám niečo zo zoznamu bude hodiť:

Oblečenie a obuv

  • pyžamo
  • papuče
  • spodné prádlo
  • tielka
  • tenisky
  • legíny a nátelníky
  • bunda, vesta mikina
  • gumáky
  • čiapka a korunka

Doplnky

  • batoh
  • písacie potreby s uchopom
  • desiatový box a fľaša na pitie Babylove
  • knižky o škôlke
  • označovacie nálepky s menom

Desiatový boxík v 3 veľkostiach a fľašu na pitie má Natalinka z dm drogérie. Na kvalitu a dizajn nedám dopustiť už veľa rokov. Mám rada značku Babylove a detský riad, ktorí ponúkaju.

Označovacie nálepky s menom – Toto je skvelá forma hry s dieťatkom, vždy si s Natálkou pripravíme všetky nové veci a označujeme ich jej menom. Veľmi sa teší, ako si veci vezme do škôlky, v škôlke si nemýlime ani my, ani ona, veci s inými deťmi a vždy všetko nájdeme. Obzvlášť korunky na hlavu, tých máme neúrekom a každé dievčatko v škôlke má aj tri, takže vieme, ktoré sú Natálkine 🙂 Nálepky máme od Smart Labels a majú pre vás v ponuke, aj škôlkarsky balíček nálepiek, ktorý je zostavený špeciálne na všetky veci a oblečenie pre škôlkara.

Oblečenie od spodného prádla, cez pyžamká, legíny, mikiny, bundy, ale aj tenisky sme nakúpili v novej kolekcii F&F BACK TO SCHOOL. Všetko som vyberala „basic“ veci, jednofarebné a dobre kombinovateľné. Úprimne poviem, že sa teším, že táto značka ponúka aj jednoduché veci bez obrázkových potlačí a mnohofarebných prvkov na oblečení. Oveľa lepšie sa mi vyperú od jedla, či blata špinavé biele nátelníky a jednofarebné veci, ako tričká s potlačou a vzormi.

S obuvou si nechám vždy poradiť v predajni Ježko Bežko. Dostala som tip na papučky od českého výrobcu ANATOMIC FOOTWEAR GREY B PAPUČKY. Veľmi ma oslovilo, že sú na špičke dostatočne široké, majú protišmykovú kaučukovú podrážku o hrúbke 3 mm, ktorá je maximálne ohybná. Päta je mierne spevnená. Sú určené na normálne až mierne širšie nôžky, znesú aj vyšší priehlavok. Nesadnú deťom iba s veľmi úzkou pätou či členkom, tento typ však sedí aj na nôžky-plutvičky.

Batoh bol suvenír z dovolenky zo Švédska. Značka je Newbie. Milujem ich oblečenie a štýl. Potlače kvetín, krajky a romantické dizajny pre dievčatká.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt newbie backpack

Jarná korunka

K jeseni pre nás neodmysliteľne patria korunky na hlavu od Haloo.

Je to ideálna prikrývka ušiek a hlavy proti vetru a chladnejším ránam.

Odporúčam aj jednovrstvové a dvojvrstvové čiapky jednoduchého strihu v krásnych farbách.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt haloo gumaky

Počas leta som stihla pre Natálku uchmatnúť aj výpredajové gumáčiky Novesta, ktoré boli nadizajnované špeciálne pre Haloo.

Stabilo písacie potreby s úchopom. Deti v škôlke, ktorú Natálka navštevuje toto pero potrebujú mať na písanie. Pri testovaní pera ma zaujali aj pastelky s vyrezanými plôškami pre prsty, ktoré deti intuitívne navádzajú k správnemu úchopu. Pero má unikátnu úchopovú zónu s tromi plôškami, ktoré deťom nedávajú možnosť uchopiť ho nesprávne. Zaisťujú pohodlie pri písaní a bránia predčasnej únave ruky. Plôšky z protišmykového materiálu sú navyše ľahké, čím je ruka viac uvoľnená. Tieto ergonomické potreby sú navrhnuté pre pravákov i ľavákov.

Deti môžete na škôlku pripraviť a motivovať aj vďaka knihám. Natalinka má svoje dve najobľúbenejšie a je naozaj veľmi zaujímavé pozorovať, ako sa dokáže vcítiť do príbehu a porovnávať situácie z knižky, s tými reálnymi v škôlke.

Rok v škôlke – je prekrásne ilustrovaná kniha bez textov. Nájdete v nej toľko obrázkov a aspektov, že dej jednoducho nepotrebujete čítať. Dieťatko si v nej nájde príbehy automaticky. Vidí, ako v škôlke prebieha rok, ako sa oslavuje Mikuláš, besiedky pre rodičov alebo, čo deti robia na jar či v lete …

Terka ide do škôlky – Terkine príbehy sú našou zberateľskou vášňou. Natálka miluje každú jednu knižku, a tak nemohol chýbať ani príbeh o prvom dni v škôlke. Ja zase milujem jej čítať na dobrú noc Terkine dobrodružstvá 🙂 Všetky časti sú zo života dievčatka v Natálkinom veku, a tak sa aj naša slečna môže pripravovať na rôzne udalosti a stotožniť sa s Terkinými zážitkami.

Škôlka ponúka deťom širokú paletu skúseností, zážitkov a rozvoja. Je to výborné miesto na to, aby si dieťa vyskúšalo a zdokonalilo interakciu s rovesníkmi, naučilo sa pár životne dôležitých lekcií, ako napríklad požičiavať, striedať sa, akceptovať stanovené pravidlá a pripravilo sa na školu.

Každé dieťa čakajú iné výzvy, no pamätajte, väčšina úvodných ťažkostí sa vyrieši a deti si zvyknú. Je to také nepísané pravidlo a dávam ho do pozornosti rodičom, ktorí majú obavy z nástupu dieťatka to škôlky alebo budú zažívať ranné bojkotovanie a plač detí.

My všetkým škôlkarom držíme palce a prajeme, čo najviac veselých a nezabudnuteľných zážitkov v škôlke.

Silvia