„Tá stena je holá, fakt to chce niečím oživiť“ Hundrala som si zakaždým, keď som prechádzala chodbou do izieb v našom dome. Moja predstava bola úplne jasná. Nemala som potrebu hľadať inšpirácie, mala som potrebu nájsť fotografa, ktorý zhmotní moju predstavu o príjemných nesilených záberoch z domáceho prostredia. Nechcela som ateliér, nechcela som ísť nikam von ani mimo domu. Chcela som byť tam, kde sa cítime najlepšie a tvárime najprirodenejšie. Chcela som byť doma.

Katka fotí bábätka, rodiny aj tehuľky. Má svoj krásny ateliér a pri fotení svoj komfort, z ktorého som ju žiadala, aby vystúpila a skúsila ku nám prísť. Boli sme jej skúška, jej pokus nafotiť rodinu doma. Sľúbila som jej kávu a prirodzenú domácu atmosféru. Ona môj návrh prijala. A popri naozaj veľkej pracovnej vyťaženosti si na nás našla čas a prišla nás pozrieť. Kati za toto moc ďakujem 🙂

Výsledok bol nad moje očakávania, i keď som mala stopercentnú istotu, že Katkina práca ma nesklame. Veď posúdiť už môžete sami. Fotky z fotenia boli logicky upravované do jedného filtra a farebného tónu, čo je naozaj kľúčom k úspechu.

www.katkavrbova.sk


Ako docieliť peknú, estetickú a jednotnú fotogalériu ?

  1. Najideálnejšie je, aby bol na stene symetrický tvar rámov
  2. Fotky by mali byť upravené v jednotnom tóne/filtri
  3. Najlepšie je vyberať rámy v jednej farbe a jednej veľkosti. Všetko
  4. je však vec vkusu.

Máte doma starý nepoužitý baliaci papier? Alebo veľký kus látky? Môžu vám pomôcť pri zoraďovaní obrázkov tak, ako chcete. Na stene sa vám to nemusí podariť vždy podľa predstáv… Zoraďte si obrázky na papieri či látke tak, ako ich chcete mať na stene, obkreslite, vystrihnite a môžete pokojne vŕtať. My sme si rámy položili na dlážku a poukladali tak, ako by sme ich chceli mať na stene. Tvar bol však jednoduchý, preto ak plánujete niečo komplikovanejšie spravte si poriadnu prípravu.

Ako si na stene vytvoriť hotovú galériu? Presne takto. Povystrihujete si tvary, aké sa chystáte zavesiť na stenu a môžete si ich pomocou papiera na pečenie a maliarskej pásky v predstihu predpripraviť, aby ste už s konečným výsledkom boli len a len spokojní. Nezabúdajte na vodováhu. Prídávam zopár inšpirácii na rôzne možnosti rozmiestnenia rámov na stene.

zdroj na tip na zoraďovanie obrázkov : https://www.babskeveci.sk/15-trikov-ako-dokonale-zavesit-na-stenu-kazdu-fotku/

Manžel mi s foto stenou veľmi pomohol a vopred si vymeral a predkreslil na papier rozmer steny a rámov, aby medzere boli rovnaké a rámy na stene vycentrované.

Rámy na obrazy vedia celkom potrápiť peňaženku. Zvlášť, keď ich potrebujete hneď niekoľko. Ja som v Ikei objavila rámy za veľmi prijateľnú cenu, no a momentálne celý mesiac november sú tieto rámiky v zľave z pôvodných 5,99 EUR za kus na 3,99 EUR za kus. Vybrala som rozmer rámu 30x40cm.

Rámy KNOPPÄNG IKEA

„Fotografia je obrazom zachytený okamih, teda moment, ktorý sa už nikdy nemôže zopakovať.“

Preto dajme fotkám šancu a čestné miesto tam, kde ich môžeme vidieť a obdivovať. Tam, kde môžu zútulniť a dekorovať naše domácnosti. Najkrajšia fotka je na stene alebo na našich kolenách v albume, nie v mobiloch ani v počítačoch.

Silvia