Všetky som starostlivo odložila, aby Natálka darčeky nenašla. Ale po večeroch sa k nim vraciam,  listujem si knižky a prezerám hračky. Nesmierne sa teším, keď si ich všetky rozbalí!!!

Nie som odborník na senzitívne obdobia, a preto si nechávam poradiť odborníkmi.  V  babyknihy.sk  mi pre Natálku k Vianociam pripravili krásny výber kníh a hračiek podľa jej veku a senzitívneho obdobia.  Prechádzam si jednu za druhou a neviem sa vynadívať ako trefne výber spravili. Aké krásne knihy sú na trhu, a že bude mať pod stromčekom aj múdre hračky, podobné tým, ktoré má v škôlke.

Rozhodla som sa vám ich odfotiť a ukázať tento pestrý výber. Veľa z  kníh a hračiek je poctivo zabalených  ešte vo fólii od výroby a nechcem Natálku  ukrátiť o radosť z otvárania, takže fotím titulné strany a obaly hračiek a posnažím sa opísať každú knihu a hračku, aby ste mali jasnú predstavu. Pod každým ružovým nadpisom knihy alebo hračky sa prekliknete priamo do e-shopu na danú vec.

Na úplne prvé miesto dávam jednoznačne  knižku Luskáčik. Pomer cena – kvalita  je na nezaplatenie.  Krajšiu knižku som naozaj ešte nevidela. Dala som jej už priestor na našom instagrame a vo videách vám ju prelistovala. Za ilustrácie by som autorke udelila cenu. Je to pastva pre oči.  Text jednoduchý, pochopiteľný a dobre rozdelený na strany. Samotná kniha ma aj ochranný papierový obal, čo sa pri detských knižkách vidí naozaj málokedy. Túto knižku si zaručene obľúbi každé dieťa a ja sa nesmierne teším na jej prvé čítanie Natálke.

Ďalšou tutovkou je anglická knižka Fingerprint Activities Christmas.  Ide o knižku pre kreatívne malé duše, ktorým nestačí len čítať, ale radi kreslia a vyfarbujú. Detičky si môžu prštekom vďaka viacfarebnej atramentovej podložke si detičky môžu dotvoriť v knižke strany s vianočnými motívmi ako stromček, perníčky, snehuliak …..Veľmi ma oslovila, pretože u detí podporuje kreativitu a ručnú zručnosť.

S tou kreativitou budeme pokračovať aj pri albume resp. pracovnom zošite  s názvom Malá módna návrhárka. Natalinka strihá, nalepuje a kreslí a ostošesť, a tak podporíme toto jej tvorivé obdobie. Pomocou samolepiek, šablón a vzorovaných papierov, ktoré v albume nájde, môže vytvárať vlastné outfity pre dievčatká.

S knihou The Ultimate Book of Cities budeme spoločne spoznávať život v meste. Je tam nesmierne veľa okienok a posuvných obrázkov…dovolím si tvrdiť, že knižka má v sebe život.  Celá je v anglickom jazyku, s Natálkou sa snažíme rozprávať a pomaličky ju učiť aj po anglicky, takže to bude perfektné prepojenie príjemného s užitočným.  Inak knižka na konci ukrýva krásny 3D model mesta. Ak si chcete knižku virtuálne prezrieť,  môžete vďaka videu priamo tu.
Veľká kniha snehu a ľadu prevedie každé dieťa ročným obdobím ZIMA. Všetko čo sa v zime deje, aké športy vieme robiť, ako sneh vôbec vzniká, čo je to snehová lavína … Je to akoby malý atlas o zime. Podrobne zodpovedané otázky o snehu  a ľade poskytnú deťom mnoho nových informacií.
 Môj kocúr Tamtam –  Nazvala som ju ilustračným skvostom. Autorská knižka plná jasne farebných ilustrácií vytvorená slovenským umelcom známym i v zahraničí. Tu je môj cieľ jednoznačný. Vďaka tejto knižke chcem Natálku zasvätiť aj do krás výtvarného umenia.
Pošták Myšák doručuje – kniha plná neuveriteľne detailných ilustrácií sľubuje, že dieťa zabaví a zaujme na dostatočne dlhý čas. Som veľmi zvedavá, či sa to potvrdí aj u nás doma. Knižka je v českom jazyku a ja pri týchto cudzojazyčných knihách vždy upúšťam uzdu fantázii. A to tak, že knihy nečítam od slova do slova, ale príbeh vždy dopĺňam o vlastnú fantáziu  a je to zakaždým veľká zábava pre nás obe 🙂
Magnetická kniha – Štyri ročné obdobia – Je to skôr  2v1, a to skladačka a knižka. Deti zabavíte skladaním z magnetických dielikov podľa predlohy. Magnetická hračka obsahuje 4 kartičky s predlohami postáv, 3 scenérie a 48 magnetických dielikov. Rátam s ňou aj ako zábavkou do auta a na cestovanie. Kniha je vyrobená z veľmi kvalitných materiálov a zdravotne neškodných farieb.
Aké dostane Natálka od Ježiška hračky ? Predovšetkým múdre …. Aby sme sa mohli hrať a Natálka učiť písmená, čísla či farby. Aby jej boli blízke s hračkami, ktoré má v montessori škôlke. Takže výber je nasledovný:
Drevená motorická vzdelávacia hračka – Abeceda malé písmenká – tak túto vkladačku má Natálka aj v škôlke a siaha po nej pomerne často. Abeceda je vedomostný základ a prepojiť ju s hraním je to najlepšie,  čo môžete dieťaťu dať.  Budeme sa takto učiť spoločne písmenká.
Krabička s vretienkami 45ks – a po písmenkách pridu na rad čísla. Učiť sa ich bude Natálka pomocou vretienok presne takto.
Triediacie misky– pomocou ktorých si bude trénovať farby. Triediť bude žetóny do 5 misiek v základných farbách. Modrá, žltá, červená, zelená a oranžová.
Spoločenská hra pre 2 ročné deti ? Pexeso je  veľmi dobrý nástroj na rozvoj pamäti a pohotovosti.Vybrali sme si Pexeso lesné zvieratká.  Ilustrácie sú opäť pastvou pre oči a zvieratká sú hodné vymýšľania vlastných príbehov a veselého hrania.
Ja som s vianočným výberom nadmieru spokojná. Som presvedčená, že spokojnosť bude aj na Natálkinej strane a teším sa na najkrajšie sviatky v roku strávené doma pri rozprávkach a čítaním naozaj krásnych kníh či hraním sa.
Rada by som ešte upriamila pozornosť na  e-shop www.babyknihy.sk, kde vám naozaj trefne a správne poradia. Knihy sú kategorizované podľa veku, majú veľmi dobré popisy a informácie o knižných tituloch a najnovšie je možné vidieť niektoré knihy či hry už aj obsahovo vďaka videám. Tak ako ste ich mali možnosť vidieť v tomto článku. Nemierne si cením prácu týchto ľudí, pretože e-shop s ponukou kníh a hračiek je robený srdcom. Ľuďmi, ktorí svoju prácu robiť vedia, majú tiež malé deti, venujú jej mnoho času a vyberajú pre vás naozaj krásne a múdre knihy. Tu zaručene nájdete pre svoje dieťa správnu knihu, ktorá sa stane neoddeliteľnou súčasťou detskej izby a knižnice.
Majte krásne Vianoce