Nič si neužívam viac, ako ranné vylihovanie v posteli. Nefungujeme štýlom rýchlo vstať a povinnosti … ovšem ak to situácia nevyžaduje. Váľame sa,  hráme, rozprávame, smejeme, hladíme po vlasoch a objímame. Snažím sa užiť si každú sekundu s ňou a tieto naše rána ma neskutočne dobíjajú energiou a láskou. Uvedomujem si ako čas rýchlo letí a že príde deň, keď nebude možné si takto užívať, práve preto si vychutnávam každé jedno ráno.

Zbožňujem, keď sa prebudí,  nedočkavo prestupuje v postieľke a naťahuje ruky, aby som ju vzala k sebe, potom si ľahne na naše vankúše a stále sa pretáča, cestuje po posteli  a čaká čo si na ňu vymyslím. Veľa krát sa len pritúli a ešte na hodinku či dve zaspí. Inokedy plná síl  ukladá spinkať bábiky, zakrýva ich a snaží sa im dať cumlík. Proste sa stará o to, aby aj ony boli vyspaté doružova 🙂

Mimichodom Natálka má práve obdobie „objatí“… Objíma nás často a veľa, objíma vankúše i hračky, bozkáva a hladí… prosím vás povedzte mi niekto klišé tipu, že to takto ostane navždy, že sa nedostane do puberty a nebude ma nenávidieť za každý jeden zákaz a príkaz … viem, že bude aj to, ale verím že tých objatí bude omnoho viac.

Niekto múdry raz povedal: „Najkrajšie v živote sú objatia, úsmevy, bozky, kamaráti, rodina, spánok, láska, smiech a sny. Nie preto, že sú zadarmo, ale preto, že sú nenahraditeľné. „ a mal svätú pravdu, pretože chvíle s ľudmi, ktorých milujete vám nikdy nič nenahradí ani nevráti a už vôbec sa im nič nevyrovná. Ja potrebujem každý deň minimálne desať kráť počas dňa  dať Natálke bozk a vypýtať si ho od nej. Presne toľko isto krát jej povedať, že ju ľúbim najviac na svete. Úplne prvé čo sa naučila bolo na otázku: „Ľúbiš maminu?“ odpovedať veľkým objatím a nikdy neodmietne toto gesto zopakovať.

Spánok milujem a túto lásku po mne zdedila aj Natálka. Či je deň alebo noc spáva nám od narodenia veľmi dobre a je vidno, že spánok potrebuje a aj vďaka nemu je vždy veselá a energická.  Poviem vám nič lepšie sa mi stať nemohlo, pretože si nedokážem ani len predstaviť, že by Natálka  bojkotovala spánok. Nikdy som nespavosťou ani problémami so spánkom netrpela, dokonca celé tehtotenstvo až do pôrodu som prespala celú noc a Nati so mnou 🙂

Spánok je dôležitý pre každého z nás a tak som sa rozhodla napísať vám tipy ako spánku dopomôcť:

  1. Ďieťatu nastaviť presný spánkový režim (ukladať ho približne o rovnakom čase u nás je to 20:00 hod)
  2. Dobre vetraná miestnosť    – teplota v miestonosti by mala byť okolo 21-23 stupňov
  3. Pred spaním je výborný kúpeľ  – dieťa kúpte večer
  4. Vložiť do postieľky fľašu s vodou, aby ju malo dieťa po celú noc po ruke
  5. Dieťa prikryť priedušnou, mäkkou a nadýchanou dekou. Môj tip je deka z bambusového vlákna KOKADI Marie Stars
  6. My máme dvojpaplón takže rozmer 220x220cm rýchlejšie sa vyhreje dvoma ľudmi a mám pod ním pocit bezpečia, tým pádom aj pokojnejšie a rýchlejšie zaspím.
  7. Obliekať vždušné, voľné a bavlnené pyžamo.
  8. Položiť k hlave vankúšik alebo vrecko naplnené levanduľou.
  9. Myslieť pozitívne – namiesto myšlienok, že dnes zas nebudete môcť zaspať, myslite na to, ako sa dnes dobre vyspíte.
  10. Doprajte si pred spaním medovkový čaj.

Ak toto desatoro ovládate i vy pevne verím, že o dobrý spánok u vás nie je núdza. Ak ste sa niečo nové dozvedeli budem rada, keď tip pomôže.

Každému posielame jedno veľké objatie ❤️

Sisi&Nati

   Pyžamko ZARA   –  bambusová dečka Kokadi Márie Stars je z Lalashop.sk – majú nádherné vecičky!  –  plyšový medvedík HAPPY HORSE  – kociky.sk