Pozvali nás a neodolala som. Bola to láska na prvý pohľad z fotiek na ich stránke. Po toľkých dlhých mesiacoch bez rodiny, to bola skvelá príležitosť na oddychový víkend s našimi najbližšími. 

Vo Valčianskej doline sme boli po prvýkrát. Hodinka a pól autom z Trenčína a dorazíte do čarokrásného prostredia, kde sa nachádzajú dve na vlas rovnaké nové štýlové chaty, ktoré kapacitne ubytujú 10 ľudí v jednej chate. Vzali sme našu rodinu a heslo víkendu bolo: ODDYCH V PRÍRODE A ČAS SPOLU vo Woodparku.

My sme si vybrali chatu Slovianka. Exteriér vás v momente zaujme, interiér vás úplne dostane. Spája totiž tradície s moderným štýlom a výhľad na Malú Fatru a Stredisko Snowland vás nikdy neomrzí. Ak je vás napríklad 15 smelo si rezervujte obe chaty, je tu aj takáto možnosť.

V každej z chát nájdete tri samostatné spálne. Prvá spálňa je dvojposteľová /manželská posteľ, druhá je trojposteľová /manželská posteľ +1/ a posledná až päť posteľová, kde vrátane manželskej postele je aj samostatné lôžko a poschodová posteľ. Všetky tieto izby sa nachádzajú na poschodí, kde je aj kúpeľna so sprchovým kútom. Rovnakú kúpeľňu nájdete na prízemí. Kuchyňa je prepojená s jedáľňou a obývacou miestnosťou. Pod schodami, ktoré vás dovedú na poschodie je milý a plne vybavený detský kutík. Pri hlavnom vchode zase technická miestnosť. V nej nájdete aj práčku na bielizeň, palice na opekanie, špeciálny radiátor na sušenie lyžiarok a stojany na odloženie lyží počas zimnej sezóny, vysávač, sušiak na prádlo … Naozaj plne vybavená chata so všetkým, čo človek potrebuje.

Priestor doslova dýcha drevom a masívny jedálenský stôl poslúži naraz desiatim „hladošom“. Sedenie v obývacej časti je oveľa viac pohodlnejšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Krb dodáva príjemnú atmosféru tepla domova v každom počasí. Na žiadnej chate som sa ešte necítila tak príjemne, ako práve tu. A tento názor so mnou zdieľali aj ostatní dovolenkujúci. 

K dispozícii máte veľký i menší gril, kotlík na guláš, hotové už majú aj sedenie na terase z masívneho dreva. Medzi chatami sa nachádza altánok s prístreškom, v ktorom je murovaný krb a sedenie. Na tomto mieste sme si v sobotu spravili menšiu narodeninovú oslavu :).

V celej chate máte k dispozícii wifi pripojenie, v kuchyni sa nachádza barový pult a priamo v ňom vstavaná vinotéka. Ak máte menšie deti, treba to len vopred nahlásiť, detská postieľka nie je problém.

Chaty sú naozaj nové a woodpark.sk mal záujem o predovšetkým objektívne zhodnotenie vybavenia chaty a keďže svoje služby ponúkajú pre rodiny s deťmi alebo partie priateľov, chceli vedieť, čo nám nevyhnutne chýbalo alebo potrebujeme na takej chate k maximálnej spokojnosti a komfortu s dieťaťom. Dve veci nám ako rodičom napadli ihneď a to detská jedálenská stolička a stupienok k umývadlu v kúpeľni. Vďaka tomuto postrehu to vyladia do najmenšieho detailu. Veci ako nočník, hračky, knihy sa už na chate nachádzali. 

Možností na turistiku a prechádzky v okolí je neúrekom. Všetky tipy nájdete na www.woodpark.sk sekcia „zaujímavosti“ Ak ste, ale prišli na chatu maximálne relaxovať a k úplnej spokojnosti vám chýba už len welness, je možné využiť 30% zľavu, ktorý získate vďaka ubytovaniu v chatách Woodpark na welness v hoteli Impozant, ktorý je vzdialený len 10 minút pešou chôdzou od chaty. Bazén s protiprúdom, saunový svet a veľká vírivka vás zrelaxujú za naozaj dobrú cenu. 

V rovnakej vzdialenosti sa dostanete k lyžiarskemu stredisku Snowland, ktoré je otvorené aj počas letnej sezóny. Tam sa vám podarí najviac unaviť deti vďaka gigantickej trampolíne, detskému ihrisku a mini zip line dráhe. 

V blízkom okolí je aj množstvo hradov. Napríklad Blatnický hrad, Hrad Sklabiňa či Zniev. Ďalej Martinské hole, Múzeum Slovenskej dediny, Partizánske bunkre a Gaderská dolina.

Ja som od vás dostala tip práve na Gaderskú dolinu. Je to 4-kilometrová prechádzka čarovnou prírodou, kde vás na ceste dolinou čaká Mlynčekovo. Pri Gaderskom potoku v doline totiž blatnickí dôchodcovia zostrojili jedno z najkrajších odpočívadiel – Mlynčekovo s niekoľkými mlynčekmi, ktoré cez drevené korýtka poháňa voda z blízkej studne. Zakončili sme tam náš pobyt a nedeľa tak nabrala úplne iné grády. Poznáte to, nedeľa znamená baliť veci, odovzdať chatu a cestu domov. Čaká vás nový pracovný alebo školský týždeň a na nálade tento fakt rozhodne nepridá. Moje krstniatka sú už veľkí chlapci 9 a 12 rokov. Puberta a predčasná puberta… A tak rozmýšľate, čo sa im môže páčiť, čím ich môžete zaujať. Rozhodne zafungovali elektrické kolobežky, ktoré si zapožičiate priamo v Gaderskej doline na začiatku cesty. Týmto som trafila klinec po hlavičke a zavďačila sa nielen chlapcom ale aj otcom :D. Chlapi si požičali elektrické mašinky a celou Gaderskou dolinou sa previezli vďaka elektropohonu. Dokonca na manželovu elektrickú kolobežku bolo možné upevniť aj sedenie pre Natálku. Verím, že si viete predstaviť to nadšenie všetkých pasažierov. Bol to zážitok pre malých i veľkých !!! 

Tatry sú krásne a sú našou pýchou, ale nemusíme tam chodiť na každú dovolenku a zdieľať prostredie s polkou Slovenska. Malá Fatra v spojení s Valčianskou dolinou vám dajú rovnako veľa energie, vďaka krásnej prírode, množstvo turistických trás, výletných miest a vyžitia pre deti i dospelých. Boli sme tu prvýkrát, no rozhodnie nie posledný a pred odchodom sme si sľúbili, že sa sem vrátime v zime a užijeme krásy okolia pod snehovou prikrývkou.

Ďakujem Woodpark, za príjemne strávený víkend u vás a tešíme sa na ďalší pobyt u vás. DOVIDENIA. 

Článok vznikol v spolupráci s Woodpark.sk. Všetky názory a hodnotenie ubytovania v tomto článku sú úprímné a pravdivé. Článok neprešiel žiadnou korektúrou zo strany partnerského subjektu.