Kde bolo tam bolo, za siedmimi horami a siedmimi dolinami, existovalo miesto, ktoré vám na prvý pohľad učaruje a nie je preplnené turistami….zatiaľ 🙂 

Cieľom majiteľov vily a chalupy Vegetime.sk v obci Malá Tŕňa, je dostať vás na úplný východ Slovenska, do Tokajskej vínnej oblasti, kde vám svojim ubytovaním vyrazia dych. Viac ako storočná vila, ktorú si vzali pod ochranné krídla a prerobili na štýlové sídlo pre rodiny s deťmi, vás na prvý pohľad doslova uchváti. 

ČO PONÚKA VILA VEGETIME.SK ?

To miesto, tá tichá a kľudná lokalita priamo vo viniciach, štýlovo zariadený interiér, vyhrievaný bazén s masážnymi tryskami, prekrytím a protiprúdom, terasa, 200-ročná lipa s posedením a ohniskom, detské ihrisko a množstvo babyfriendly vychytávok, vám dovolia cítiť sa nadštandardne príjemne. Doprajú vám absolútny relax od prvej sekundy tam.

Vila patrí medzi nadštandardne vybavené a chýbať vám tam nebude rozhodne nič! Majiteľka Silvia je maminkou dvoch chlapcov a poviem vám, je to tam naozaj vidieť a cítiť. Pri dizajnovaní a zariaďovaní brala ohľad predovšetkým na komfort a bezpečnosť detí. Od okrúhlych stolíkov, príjemných mäkkých kobercov až po komody v izbách plné hračiek pre deti rôznych vekových kategórií. Dokonca aj schodisko má bránku a vila disponuje väčším počtom jedálenských stoličiek, ako akýkoľvek väčší hotel. Stupienok k umývadlu, nočník, detská redukcia na wc boli úplnou samozrejmosťou. Pod schodiskom pri kuchyni si deti nájdu aj stolík a stoličky, či lavičky na sedenie na terase.

Rovnaký dôraz ako na interiér, brali majitelia aj na exteriér. Pred vilou nájdete veľké detské ihrisko, ohnisko, už spomínaný bazén a parádnu pumptrackovú dráhu pre bicykle. Preto deťom nezabudnite zbaliť obľúbené odrážadlo či bicyklík. Vila má pre deti aj dva šlapacie bagre a jeden traktor.

Pár metrov od vily je rybník, jazero a cyklistické trasy. Taktiež krásna a nevšedná rozhľadňa v tvare suda s čarovným výhľadom na vinice a  to hlavne pri západe slnka.

Cena ubytovania je vždy rozhodujúca, čo je viac ako pochopiteľné. Radím vám miesta vo vile využiť naozaj do úplne plného stavu. Práve vtedy bude ubytovanie skutočne výhodné! Vila totiž komfortne ubytuje 8 dospelých ľudí a 4-8 detí !!! Čo je znak toho, že primárne poskytujú ubytovanie rodinám s deťmi. Partiám priateľov, ktorí už sú rodičmi a dovolenku si chcú užiť aj s deťmi. Dovolenku píšem taktiež zámerne, pretože minimálny počet nocí vo vile je 5 nocí. Ak si plánujete dovolenku a skutočný oddych, je to ideálne miesto aj primerané trvanie dovolenky. 

Čo sme pred príchodom veľmi ocenili bola virtuálna prehliadka vily na web stránke www.vegetime.sk Máte tak príležitosť reálne vidieť priestory interiéru aj exteriéru. Nič nás tak už nemohlo prekvapiť.

Vila disponuje plne vybavenou kuchyňou. Iba 8 minút autom od vily sa nachádza Tesco. Je už na maďarskej strane, ale nakúpite si tam všetko, čo potrebujete. My sme volili práve túto cestu a v deň príchodu sme si spoločne nakúpili potraviny na raňajky, obed a grilovačky. Vínko ale nechajte ležať v regáloch, neoplatí sa vám kupovať. Vo vile je chladnička s ponukou naozaj výborných vín a nosiť drevo do hory by bola veľká škoda! 🙂

Raňajkovali sme vždy na terase, večer sme grilovali pod lipou, kde je prívod vody, gril a aj ohnisko. No a obed si viete dať v Chateau Grand Bari, Restuarant a Penzion Zlatá Putňa, Kolonii Gazdovský dvor alebo v Penzióne Aqua María. Alebo si jednoducho niečo rýchle pripravíte a voľný čas využite leňošením pri bazéne. Riady v kuchyni sú z každého druhu po 12ks a nájdete tam úplne všetko k vareniu od hrncov, cez naberačky, sitko, až po strúhadlo na syr. Opäť do posledného detailu zariadená časť vily. O detskom riade ani nehovorím, nikde som toho nevidela viac, ako tu. Naozaj veľmi slušná výbava. 

Čo vidieť a kam ísť v okolí vily ?

Nám sa podarilo navštíviť tieto miesta .

KALAND PARK – ZÁBAVNÝ PARK

Nachádza sa už v Maďarsku, iba 8 minút autom od vily. Park vám ponúka zábavu počas celého roka. Určite si nenechajte ujsť najväčšiu bobovú dráhu v Strednej Európe. Bol to nesmierny zážitok. Už len cesta hore v boboch bola naozaj príjemná. Dráha má viac ako 2 km. Zaručene pobaví veľkých i malých. Je prístupná deťom od 3 rokov v doprovode rodičov. My sme sa veľmi dobre zabavili. Za lístky 2 dospelé osoby + 1 dieťa sme spolu v prepočte na eurá zaplatili 7,50 eur, čo je výborná cena. 

Ďalej sa v zábavnom parku nachádza vyhliadková veža, z ktorej vedie adrenalínová zipline dráha o dĺžke 1 km. Dráha je pre naozaj adrenalínové typy, ktoré majú záujem vidieť panorámu hôr len prostredníctvom lán a zipline uchytenia. Potom tam nájdete lezeckú stenu, vláčik pre deti, ktorý premáva každé dve hodiny alebo najdlhšiu sedačkovú lanovku v Maďarsku. V zime je k dispozícii ľadová plocha a verejné korčuľovanie, taktiež lyžiarsky vlek. V prípade, že nie je sneh, sa dá lyžovať po najdlhšom a najširšom umelo zasneženom svahu v krajine. 

Rozhľadňa TOKAJ

Je len pár stoviek metrov od vily a ideálna na prechádzku a výhľady do viníc a malebnej Tokajskej prírody. Rozhľadňa má nevšedný architektonický tvar vínneho suda. Pred vstupom na rozhľadňu sa nachádza aj detské ihrisko. Vyhliadkovú vežu odporúčam pozrieť si aj v noci, je naozaj vkusne osvetlená. 

Chateau GRAND BARI

Prioritne sme išli na degustáciu vín. Nemala som potuchy, ako to tam vyzerá, tešila som sa skôr na odborný výklad o pestovaní vína a ochutnávku najlepších odrôd. Degustáciu sme si rezervovali v sobotu a v rovnaký deň o 16:00 aj išli. Tieto degustácie robia pre 30 ľudí a trvajú cca 40 minút. Dovolím si odvážne tvrdiť, že pre mňa zatiaľ najkrajšie vinárstvo na Slovensku. Presne pre toto miesto je Slovenská Tokajská oblasť právom nazývaná malé Toskánsko. Práve Toskánsko sme pred 3 rokmi navštívili a veľmi podobne sa cítili aj tu. Ako v inom svete, akoby to u nás na Slovensku ani nebolo. Dokonalá architektúra, krásny priestor, veľa miesta na uskladnenie kvalitných vín a reštaurácia s terasou a romantickým výhľadom do viníc. Bol to skutočný zážitok! 

Vezmite si bicykle a obehnite cyklotrasy v okolí viníc. Alebo si môžete dať prechádzku k jazierku a rybníku, tie sú súčasťou areálu vegetime.sk a prístup k nim je zdarma a neobmedzený. Alebo len oddychujte pri bazéne. Voda v ňom je vyhrievaná a tak sa môžete kúpať počas dňa i večer. 

Deti sú pre nás rodičov vždy na prvom mieste a práve oni majú svoje čestné miesto v tejto vile. Budú sa tam cítiť príjemne a vy môžete skutočne relaxovať. Vila pod Lipou je miesto, kde prídete a nebudete chcieť odísť. Miesto, kde sa ticho, relax a chuť vína spájajú s dokonalou predstavou dovolenky na Slovensku. 

Vegetime.sk ďakujeme za pozvanie a možnosť stráviť u vás krásny čas s priateľmi. Ako sme si sľúbili, vidíme sa opäť a ja verím, že čoskoro 🙂

Článok vznikol v spolupráci s vegetime.sk. Všetky názory a hodnotenie ubytovania v tomto článku sú úprímné a pravdivé. Článok neprešiel žiadnou korektúrou zo strany partnerského subjektu.