Hlavne nech je bezpečná. Nič viac ma nezaujíma. Pokojne môže byť aj nebíčkovo-fialková s červenými bodkami. Ok, ak bude mať aj pekný dizajn, vôbec sa nenahnevám. 😊 Od Natálkinho narodenia cestujeme veľa, to už hádam viete. V aute trávime najviac času a nič sa na tom nebude meniť ani počas ďalších rokov jej života. Správny výber kočíka už mám za sebou a podarilo sa to na prvýkrát. Pri autosedačke to, žiaľ, tak nebolo. Teda vlastne ani pri vajíčku.  Keď sa mala Natálka narodiť, moje kolegyne v Rakúsku sa jednoznačne zhodli na  značke Maxi Cosi, na ktorú nedali dopustiť. Všetky certifikáty a normy splnené a prvé miesto v bezpečnosti. Takže som nemala dôvod ani špekulovať. Maxi Cosi Cabriofix čakalo na svoju malú majiteľku, no nikto nečakal, že sa nám narodí malá palculienka. Vo vajíčku sa doslova strácala… Bola príliš malá na tak hlbokú sedačku a nepomáhali ani novorodenecké vložky či výplne, len sa vďaka nim ešte viac potila ako bežne. A to sa potila poriadne. Takže sme ho vymenili. Vajíčko Concord Air.Safe je užšie a plytšie, kúpili sme ho a to prvé predali. Ani som si nemyslela, že vo vajíčkach môžu byť tak veľké rozdiely. Bola som rada, že sme vybrali inú značku a model.

Ale čas neúprosne plynul, ani sme sa nenazdali a počkal si nás problém číslo dva, “prvá autosedačka”.

Moje požiadavky sa rozšírili o pojem pohodlná. Nielen bezpečná, ale aj komfortná. Trávila v nej veľa času a chcela som, aby sa tam cítila dobre. Prečítala som si recenzie na internete, opýtala som sa známych, dokonca prebehla prvý a poslednýkrát fórum na modrom koníkovi.

Nakoniec sme išli osobne do predajne a nechali si poradiť, ukázať viac druhov. Natálka sa bez muknutia a s údivom predavača, že jej to vôbec nevadí, nechala pripútavať a odpútavať niekoľkokrát po sebe. Hľadali sme na štítkoch ocenenia za bezpečnosť a nechali sa presvedčiť na značku CYBEX model Pallas S-fix Gold ISOFIX Manhattanm Grey.  Autosedačka s tzv. “pultíkom”, cez ktorý vedie bezpečnostný pás. Aj tento výber bola CHYBA a jeden veľký OMYL.

Naše dieťa naznáša pocit uzavretosti, utiahnutosti, obmedzenosti pohybu. Neznášala perinku, nosič… A táto sedačka bola pokračovaním. Tak ako som jej nedávala perinku, nenosila ju v nosiči, tak som ju vedome odmietala trápiť pultíkom, ktorý, keď sme išli upevniť, odtláčala a bránila sa plačom. Navyše nemala dobre fixovanú hlavu a napriek tomu, že mala na túto autosedačku dosť kilogramov, bola stále príliš malá a hlavičku nemohla mať zafixovanú. Neviem čo bolo horšie, či vidieť ju tam doslova stlačenú, alebo spotenú a do nitky mokrú ju odtiaľ vyťahovať, pretože naozaj tam priestor pre vzduch a vetranie nebol. Čakala nás cesta do Ameriky, hodiny strávené v aute a 10 kg vážiaca autosedačka na ISOFIX, ktorú Natálka neznášala, neprichádzala do úvahy.

Keď mi na predajni kočíky.sk ponúkli autosedačku MAXI COSI TOBI, s veľkými pochybnosťami som si aspoň nechala vysvetliť, ako sa používa, a prečo je pre Natálku vhodná. Jednoducho po skúsenosti s vajíčkom som už mala predsudky voči tejto značke. Neboli však na mieste.  Maxi Cosi Tobi je ľahká, jednoducho sa inštalovala pomocou 3-bodového bezpečnostného pásu a tým, že bola vyššie mala Natálka skvelý výhľad a prehľad o tom, čo sa v aute deje a to ju dokázalo zabaviť. Precestovala s nami Ameriku a v mojom aute slúži naďalej. S prehľadom zdolala moje predsudky a presvedčila nás o svojich kvalitách.

Pred mojim nástupom do práce nastal problém, už ani nepočítam koľký v poradí… A to dve autá a jedna autosedačka.  Potrebovali sme ešte jednu. Chcela som sa vrátiť k ISOFIXU, ale vyskúšať niečo pokrokové, maximálne bezpečné a komfortné.

Ako na zavolanie sa nám naskytla možnosť vyskúšať si novinku na trhu – autosedačku  MAXI COSI AXISSFIX AIR 2018. Prvá autosedačka svojho druhu s integrovaným airbagom. Okrem technológie Maxi Cosi Air Safety®, je táto autosedačka otočná o 360°, je možné ju používať aj v smere aj v protismere jazdy a je vhodná pre deti od 61 do 105 cm a od 4 mesiacov do 4 rokov. V prípade nárazu sa airbagy umiestnené v dvoch ramenných chráničoch popruhu nafúknu do 0,05 sekundy. To redukuje silu pôsobiacu na krk dieťaťa až o 55% v porovnaní so štandardnou detskou autosedačkou orientovanou v smere jazdy. Airbagy sa automaticky vypustia po 1 sekunde od zrážky. Prvotriedna technológia zvyšuje bezpečnosť detí v smere jazdy. Autosedačka pracuje so systémom spustenia airbagov zabudovaných do zadnej časti autosedačky, napojených na kazetu CO2. Systém detekuje kolíziu za 0,015 sekúnd. Nafúknutie airbagov v ramenných chráničoch studeným vzduchom počas okamihu, sa jemne zafixuje hlavička dieťaťa. Airbagy sa dokážu aktivovať už pri náraze v rýchlosti 40 km/h.

Video, ktoré vám tu prikladám, som si napozerala asi stokrát a keďže som mala možnosť vidieť simulovaný náraz auta a vystrelenie airbagov, bol tento vynález pre mňa fascinujúci a inovatívny zároveň.

Maximálne pohodlná, bezpečná a jednoduchá na obsluhu. 

 

Vďaka otočnému systému šetrí chrbát, pretože s pravidelným nasadaním a vykladaním Natálky bola najviac namáhaná práve táto časť tela a poviem vám, v mojom prípade poriadne, preto stále nadávam, keď sa prepravujeme mojím autom, v ktorom máme Maxi Cosi Tobi bez otočného systému. Ono, na dobré sa naozaj veľmi rýchlo zvyká. Sedačku už máme viac ako pol roka, precestovala s nami ďalšie šťastné kilometre a ja nemám žiadne veľké výhrady. Nevymenila by som ju za nič na svete. Super sa obsluhuje, dobre sa udržiava, Natálka je v nej maximálne spokojná a tak sme spokojní i my.

 

Výhody: 

  • nastavenie pásov jednoducho pomocou jednej ruky
  • poťah autosedačky možno prať v práčke
  • otočný systém sedačky
  • možnosť cestovania v smere i v protismere jazdy
  • háčiky na pásy pre rýchlejšie a jednoduchšie pripútanie
  • jednoduché nastavenie pásov a opierky hlavy
  • indikátor pre kontrolu správnej výšky, podľa ktorého spoznáte, kedy je potrebné autosedačku otočiť v smere jazdy
  • rýchle a jednoduché pripevnenie autosedačky prostredníctvom technológie Click-and-Go
  • indikátor správneho pripevnenia autosedačky pomocou systému ISOFIX a Top Tether

 

Nevýhody: 

  • že ešte nevyrobili model aj pre deti staršie ako 4 roky!!! Tajne dúfam, že kým ich Natálka dovŕši, už bude aj taká
  • vyššia hmotnosť autosedačky, a to 12.5 kg, čo je opäť nevýhoda na cestovanie lietadlom, ale ISOFIX je vždy najťažšia časť sedačky a všetky takéto sedačky majú približne rovnakú váhu

 

Samozrejme, ako voľba kočíka, tak aj vajíčka či autosedačky je vždy veľmi subjektívna vec. Čo iným vyhovuje, niekomu nemusí, a tak je ozaj najlepšie, vyskúšať vec na vlastnej koži. V tomto prípade si ju musí dieťa vyskúšať samo. Aj keď nás to stálo celkom dosť času a peňazí, v konečnom dôsledku sme našli autosedačky, ktoré spĺňajú naše požiadavky a dieťa sa cíti dobre a komfortne.

Autosedačka MAXI COSI AXISSFIX AIR 2018 je už veľmi pokroková záležitosť vyššej cenovej úrovne autosedačiek, avšak spĺňa kritéria aj tých najnáročnejších klientov a čo sa týka bezpečnosti…”Áno, som náročná.”