Cestovanie do zahraničia sa za posledné mesiace stalo akýmsi tabu. My sme dovolenky v zahraničí vymenili za spoznávanie krásneho Slovenska a venujeme viac pozornosti víkendom v našej domovine.

Banská Štiavnica sa nám za posledné roky dostala hlboko pod kožu. Je to čarovná oblasť plná malých tajchov. Zrub a jeho lokalita len pár metrov od najznámejšieho tajchu – Počúvadlianskeho jazera boli lákavé. Myslím, že anglické pomenovanie Aljašky v názve, len podčiarklo naše rozhodnutie navštíviť toto miesto. 

Zrub je jedným z tých, ktoré vás ohúria už z fotografie. Ak ste milovníkom dreva a prírody, je to ideálne miesto na oddych.

My sme boli po prvýkrát v naozaj komplet drevenom kanadskom zrube. Vždy som túžila stráviť na takom mieste pár dní s rodinou. A tak sme spojili novembrový sviatok Nežnej revolúcie s dvomi voľnými dňami v práci. Zbalili sme sa, pozvali aj rodinu a vyrazili sme za oddychom. 

Drevený skvost je situovaný na tichej lúke priamo pod Sitnom. Na lúke nie je len tento zrub, ale viac chát a domov, avšak je v najnižšej časti lúky, takže z terasy máte výhľad už len na les a hory. 

Tento skvost z masívneho dreva ubytuje 12 ľudí. Je ideálny pre veľké rodiny s deťmi, ale aj partie dospelých osôb. Na prízemí nájdete dve spálne s manželskými posteľami a na poschodí dve izby, z ktorej každá má 4 jednoposteľové lôžka. 

Na prízemí aj na poschodí je kúpeľňa a záchod. Obývacia a oddychová miestnosť s veľkými francúzskymi oknami a výhľadom na spanilú prírodu Vám nedovolí od okna odtrhnúť oči. Kuchyňa s masívnym jedálenským stolom je plne vybavená. Nájdete tam kuchynský riad, hrnce na varenie, príbor aj kuchynské náradie. Americká chladnička, umývačka riadu, mikrovlnná rúra, sklokeramická doska sú súčasťou. Máte proste maximálny komfort pri varení. Ak by ste sa však predsa len rozhodli nevariť máte možnosť najesť sa pár metrov od zrubu v Kolibe Veronika.

Zrub je prispôsobený aj malým návštevníkom 🙂 Pod schodišťom nájdete detský kútik, hračky, kresliace potreby, na wc a v kúpeľni nočník aj schodíky.

Terasa bola pre nás miestom relaxu na celý deň, je situovaná na slnečnej strane a tak sme mohli vďaka drevenému sedeniu obedovať vonku a oddychovať na lehátkach. Z terasy sa môžu deti skĺznuť po šmýkľavke k hojdačkám a vyskúšať si malú lezeckú stenu. 

Nižšie od zrubu sa nachádza aj ohnisko na opekanie alebo varenie gulášu. V areáli je parkovanie pre 6 áut.

Ak ste vášniví cyklisti alebo turisti, potom určite odporúčam vyznačenú turistickú trasu Počúvadlo okruh, ktorá je 200 metrov od zrubu. Má 14 km a vedie cez Bardinovú dolinu, Tatarský jarok a Vlčiu jamu späť na Počúvadlianske jazero.

Pravú pohodovú atmosféru si vyčarujete vďaka projektoru a dobrému výberu večerného filmu. My sme si priviezli náš vlastný projektor, ale Alaska ponúka projektor na zapožičanie :). Uvarte deťom ovocný punč, vy si uvarte vínko, vezmite deky a vankúše, zakúrte v kanadských kachliach a nechajte sa unášať pravou atmosférou pohody. Cez deň si uvarte guláš a zorganizujte turistiku.

Bolo nám výborne! Na tomto mieste si oddýchnete v lete aj v zime. Každé ročné obdobie tu má svoje neopísateľné čaro.

V blízkoti zrubu:

  • TERMÁL KÚPELE SKLENÉ TEPLICE
  • AQUAPARK VYHNE
  • SKI SALAMANDRA RESORT
  • TESCO, LIDL, BILLA – B. Štiavnica 12km
  • Kalviária Banská Štiavnica
  • Historické Centrum mesta Banská Štiavnica
  • Sitnianske výhľady
  • Štiavnické Tajchy

Veľmi sa nám páčilo. Mám rada miesta s nádychom luxusu a zároveň blízkosťou k prírode. Taký Alaska zrub je. Skvelá voľba pre oddych v spoločností ľudí, ktorých máte radi.

„Najšťastnejšie chvíle života sú tie, ktoré trávime so svojou rodinou.“

Článok vznikol v spolupráci s Alaskazrub.sk Všetky názory a hodnotenie ubytovania v tomto článku sú úprimné a pravdivé. Článok neprešiel žiadnou korektúrou zo strany partnerského subjektu.

foto: https://peterandivanamiller.com/