Čo nosí v tom malom batôžku ? Otázka často kladená vami, ľuďmi v našom okolí či rodičmi v jasličkách…  Má tam svoju povinnú výbavu do jasličiek, vtedy je ťažší a nedovolím jej ho mať na chrbte a keď veci z neho vyložím a odovzdám,  hrdo si ho nesie na pleciach takmer prázdny 🙂 Predsa je ešte malá, ale potrebuje sa cítiť dôležito tak ju o to neukracujem 😀

Teším sa, že nápady na články vznikajú kvôli vám a vašim otázkam.  Že sa zaujímate a pýtate a tak môžem vždy takto pekne nahromadiť v jednom článku a pomôcť v danej téme. Je pravda, že otázok je veľa a rôznych a práve to ma prinúti sadnúť za počítač a vytvoriť pre seba i vás zoznam vecí, ktoré nás obklopujú.

Možno robíte všetko úplne rovnako možno úplne inak … verím však, že krátke info nie sú nikdy zbytočné. Ja vás zase  môžem odkázať na tento článok aj v budúcnosti,  keď sa budete pýtať a  ostane to tu pekne pokope 🙂 Tak poďme na to.

 

Základná výbava do jasličiek:

  • pyžamko a ponožky (ak nie je nožičkové)
  • papučky
  • cumlík
  • vlastná fľaška na pitie
  • obľubená hračka (to len keď ma nutkanie niečo si vziať, stane sa tak raz za dva týždne)
  • náhradné oblečenie
  • krém na tvár

Keď si batôžtek berie von :

  • fľaša na pitie
  • plienky
  • vlhčené vreckovky
  • papierové vreckovky
  • niečo na posilnenie
  • krém na tvár

– Najkrajší batôžtek EVER je značka Elodie Details. Je ľahučky, štýlový s množstvom uložného miesta a v priečinku na vodu sa nachádza volám to „alobalový poťah“ na udržanie teploty vody vo fľaške 🙂  kúpite ho online na eshope www.kociky.sk

– Na pyžamká mám obľubené značky, ktoré opakovane nakupujem už od Natálkinho narodenia. Dupačkové pyžamká nakupujem v Lindex a H&M a normálne pyžamká mám overené značky Small Rags a FIXONI  z www.littlehipster.sk.

– Cumlík stále má, ale už len na spinkaniem, cez deň si ani nespomenie tak verím, že sa čoskoro podarí úplne ju odnaučiť. V každom prípade  značke LOVI sme verní.

– Pri výbere papučiek si zakladám na dlhoročnej slovenskej kvalite firmy RAK v spojení s dizajnom značky Haloo a od nich má Natálka v jasličkách aj oblečko a na jar a jeseň korunky na hlavu.

– Fľašky na pitie má od SUAVINEX A PENNY SCALLAN DESIGN obe majú väčší objem takže vodu alebo čaj  má na väčšiu časť dňa. Kúpite online na www.kociky.sk

– Do chladného počasia má vždy zbalený Weleda nechtíkový balzam, ktorým učiteľky Natálke natrú tvár aj keď idú von.

– Posledných pár krát si ráno vzala hračku a išla s ňou až do jasličiek tak určite aj obľúbená hračka musí byť, ale nie je to denno-denné pravidlo a žiadnu nemá takú naj naj naj skôr čo vezme prvé s tým ide 🙂

– V neposlednom rade aj keď nejde o povinnú výbavu je skvelé mať termosku na jedlo v prípade, že dieťa beriete z jasličiek skôr, no stravu máte zaplatenú. Máme termosku SUAVINEX a je naozaj perfektná na prenášanie jedla pre dieťa.

 

Ostatné základné hygienické potreby ako plienky, mydlo, uterák … sú v réžii súkromných jasličiek, ktoré Natálka navštevuje.

Samozrejme každé jasličky to majú inak a vopred vás oboznámia a poskytnú zoznam vecí, ktoré sú v cene nákladov na jasličky a ktoré je potrebné si priniesť.

 

Tak dúfam, že aspoň z časti sa mi touto formou podarilo zodpovedať vaše otázky ak by nie kľudne napíšte 🙂

Prajem vám pekný deň Silvia