Ručná práca je pre mňa niečo veľmi vzácne. Vždy rada podporím práve ručne robené  hračky, oblečenie, nábytok … Čím ďalej tým častejšie sa presviedčam o tom, že naozaj netreba chodiť ďaleko a človek má na dosah kvalitné a pekné veci zo Slovenska čo ma moc teší. Stalo sa tak i pri hračke pre Natálku, ktorú som najskôr objavila na zahraničných obrázkoch na internete.  Bola to krásna zajačica sediaca v instagramových izbičkách detí populárnych profilov. Nenormálne sa mi hračka páčila a  myslím, že som si ju k sebe pritiahla. Nie hneď, ale po nejakej dobe som na instagrame objavila profil @SIDUMILU. Najskôr obdivovala krásne drevené ozdoby, potom tortičky a prepracovala sa až k produktom z ľanu,  oblečeniu i vysnívanej Zajke 🙂 Dokonalej, veľkej a perfektne oblečenej. Už z fotky som si ju zamilovala a vedela, že Natalinka si ju obľúbi priam bleskovo.

SIDUMILU je 6-členná rodina, ktorá sa venuje výrobe drevených dizajnových predmetov, vecičiek z ľanu, ozdôb, vianočných ozdôb či drevených hračiek atď. Každý člen rodiny robí niečo iné, a tak každý svojou rukou prispeje ku konečnému dielu. Spojenie SIDUMILU zahŕňa mená  autorkiných detí, ktorých kreativita, zručnosť, šikovnosť a cit pre umelecké nadanie sa spojili do jedného celku. Sú hrdí na miesto odkiaľ pochádzajú a kde žijú, tým miestom je Orava. Krásny jednoduchý život, prostredie blízko pri lese, kde majú dom  chceli zakomponovať do ich značky. Zamerali sa preto na jednoduchosť a čisté línie.

Ich ručnú prácu si môžete kedykoľvek pozrieť a objednať na handmade portáloch www.sashe.skwww.etsy.com .
Veľmi radi sa zúčastňujú aj rôznych handmade a vianočných trhov prevažne na Orave,
vďaka ktorým môžu ľuďom  osobne predstaviť sidumilu a ponúkajú tak možnosť vidieť vecičky naživo.
Tieto Vianoce ich vianočné ozdoby a kovové svietniky môžete nájsť v podobe
exkluzívnej a limitovanej vianočnej edícii v bratislavskom SORT concept store na Dunajskej 48.

Zajkine oblečenie sa mi tak moc páčilo, že som  rovnaké nechala zhotoviť aj pre Natálku. Myslím, že byť rovnako oblečená so svojou hračkou je niečo iné a veľmi originálne. Podľa mňa sú obe úplne božské !!! Pôvodne som mala v pláne dať Natálke Zajku až ako darček pod stromček, ale po tom ako som ju zbadala na živo a k nej oblečko aj pre Natalinku som to nemohla spraviť ani jednej z nás 🙂

Zajka je vyrobená z ľanu, jej  a Natálkine oblečenie rovnako. Všetky šaty, ktoré hračka má je možné vyzliekať a obliekať a tak môžete mať zajku alebo aj zajka. Zajkov je možné kúpiť v dvoch veľkostiach – veľkých a malých. V ponuke majú pre Zajkov i krásne pletené šaty, svetríky, štýlové mikiny či ľanové nohavice … Ja budem oveľa radšej, keď si bude Natálka prezliekať takúto textilnú mojkaciu hračku ako plastovú bábiku Barbie … viem, že aj na to príde čas, no budem rada ak ten čas oddialim. Predsa je na to ešte malá a bola by som rada keby si i ona takto vypestovala lásku k ručnej práci.

Teším sa z nápadu , ktorý sme so SIDUMILU spoločne vytvorili tak si i vy pozrite ako to Natalinke  so Zajkou pristane.  Ako jej čítala knižku a všetko vysvetľovala 🙂

Sisi&Nati