Dlhodobo uprednostňujem zážitkové darčeky pred tými hmotnými. Obzvlášť pre rodinu a najbližších. Som rada, ak spolu trávime čas a prostredníctvom výletov alebo víkendových pobytov si môžeme oddýchnuť a užiť chvíle spolu.

Leto vie byť dlhé, o to viac pre prázdninujúce deti, tak som sa rozhodla spojiť príjemné s užitočným a vziať bratove deti, Natálku a maminu na miesta, ktoré nás obohatia a kde si v krásnej prírode oddýchneme.

RESORT LEVOČSKÁ DOLINA – poznáte ?

  • Je to deálne miesto pre rodiny s deťmi
  • Nachádza sa len 7 km od centra mesta Levoča
  • Resort je vsadený do čarokrásnej prírody Levočských vrchov
  • Ubytovať sa je možné v troch penziónoch
  • Okolie je aboslútnou oázou pokoja

Ubytovaní sme boli v apartmáne v penzione Skalka. Apartmán v podkroví ponúkal naozaj štandardne vybavené izby. Spálňa s manželskou posteľou, obývacia izba s rozkladacími pohovkami, malá kuchynka a kúpeľňa. V nadchádzajúcih týždňoch sa budú tieto izby renovovať a meniť svoj vzhľad. Takže počas zimnej sezóny vás už čakajú vynovené priestory.

Reštaurácia, recepcia a wellness sú aj vďaka dotácii z eurofondov v peknom novom šate. Drevo strieda kameň a v reštauračnej časti vás určite dostanú výhľady vďaka veľkým oknám. Raňajky tam boli čarovné, všade kľud a príroda. Vo wellness centre sme využili bazén s príjemne teplou vodou a sauny. Vždy je potrebné sa vopred nahlásiť na recepcii a dohodnúť si čas návštevy wellness kvôli kapacite.

Detské ihrisko taktiež dokončili len nedávno, je úplne nové a pekne prepracované. Drevený vláčik, hojdačka, tramplína, šmýkalka, … Na recepcii si môžete požičiať bicykle aj e-biky. Taktiež zahrať bowling alebo zacvičiť v posilňovni. K resortu patrí aj BIO kúpalisko a rybník na lov rýb.

Momentálne majú v ponuke aj výhodné jesenné pobytové balíčky. Mnoho z vás mi písalo, že je to tam výborné v zime, tak sa chystáme opäť.

Okolie:

LEVOČA – historické centrum je len 10 minúť autom z Levočskej doliny. Starobylé mesto s historickým nádychom. Choďte sa len tak prejsť centrom. Určite neprehliadnete viacero veží. Sú to farský kostol, chrám a radnica. Námestie momentálne dokončujú po rekonštrukcii, vyzerá to tam veľmi pekne.

Bazilika sv. Jakuba – tu sme si kúpili lístky a počkali na prehliadku. Je tu najvyšší gotický oltár sveta zo 16. storočia, dielo Majstra Pavla z Levoče. Nikdy ma neprestane fascinovať, že oltár spravil slepý človek a zmontovaný je bez jediného klinca. Najväčšie zoskupenie oltárov na meter štvorcový a k tomu hovorené slovo sprievodkyne. Celé to trvalé cca 30 minúť, nikoho nenudili a človek sa dozvie veľa nového, hlavne deti, ktoré majú túto tému ako učivo v škole.

Mariánska hora – Pútnické miesto. Videli sme ho vždy pri prechádzaní z Levoče do Levočskej doliny. Je to jeden z vrchov v Levočských vrchoch. Vyzeralo to krásne už z dola, ale pohľad z hora a pokoj, ktorý tam vládne sú na nezaplatenie. Pozreli sme si aj Baziliku Navštívenia Panny Márie, výhľady z tohto miesta sú prekrásne!

ZOO Spišská Nová Ves – Veľmi ďakujem za vaše tipy ísť sem. Milá ZOO, veľmi prijateľná cena za vstup, úplne postačujúce množstvo zvierat. Jazierko, Madagaskar, Aquaterra a vodné živočíchy, atrakcie pre deti a celkovo výborná prechádzka a poobedie v ZOO. Ak budete niekedy na okolí, určtie sa tu zastavte. Bude sa vám páčiť.

Galéria Experiment Laboratórium SNV – Myšlienke zväčšiť hmyz a hlodavce naozaj tlieskam. Deti budú oproti týmto modelom niekoľko násobne menšie a očarí ich myšlienka, že veľkostne sú ako pod mikroskopom alebo lupou. Dostanú šancu odfotiť sa na lienke, mravcovi, slimákovi či včele. Zabehnúť si v kolese pre škrečkov alebo nahliadnuť do slimačej búdky. Vzala som tam deti vo veku 4, 9 a 12 rokov a ani jedno z nich odtiaľ nechcelo odísť 🙂

Vďaka pobytu v Levočskej doline sme mali šancu vidieť opäť krásne miesta Slovenska. Kultúrne pamiatky, kostoly, pútnické miesto…Celkovo Levoča a okolie na mňa pôsobili veľmi pokojne. Víkend tu, odporúčam každému, kto hľadá únik pred ruchom veľkomesta a krásnu prírodu.