Raňajky sú vraj najdôležitejšie jedlo dňa. Ja sa priznám cez týžden im moc nedám. Je to so mnou veľká bieda, ale cez víkend alebo na dovolenke či v hoteloch si ich dám vždy s radosťou. Obzvlášť, keď mi ich pripraví manžel. On má na toto skvelé nápady a robí chutné  praženice, omelety, … Len vďaka nemu mám ako taký prísun vajíčok. Stalo sa už nepísaným pravidlom, že raňajky u nás robí on. Sem tam pripravím aj ja, ale vždy je to bežné a ničím ohurujúce teda až na lievance na tie sa vždy rada podujmem.

Tesne pred Veľkou nocou som na  Tchibo blogu  objavila najjednoduchší a najrýchlejší recept na slanú raňajkovú pochúťku len z 2 ingrediencií. Neverila som, že to môže stačiť na „vyčarovanie“ niečoho chutného, ale naozaj stačí a o raňajky máte postarané.

Slané muffiny som pripravila na spôsob slaných báboviek, kedže z tchiba som mala silikonové formy na minibábovky. Pripravila som tak veľkonočné raňajky  rýchlo, pekne a chutne  a preto posúvam tip a inšpiráciu ďalej. Ak ich chcete podávať aj deťom soliť nemusíte vôbec stačia bylinky 🙂

Video návod aj recept nájdete priamo tu: ZDRAVÝ TRIK – SLANÉ RAŇAJKOVÉ MUFFINY 

Takže na Veľlkonočný pondelok sa pred šibačmi môžete aj takto chutne posilniť alebo vykúzliť raňajky svojej rodine  len tak, aby ste spolu mohli stráviť spoločné ráno za jedným stolom 🙂 Pre mňa samotné raňajky ani nie sú tak dôležité ako to spoločné stolovanie. Veľmi si na tom zakladám a chcem to mať doma zaužívané ako ďalšie nepísané pravidlo. Že týžden môže byť akokoľvek hektický proste príde víkend a my strávime raňajky aj obed za jedným stolom, porozprávame sa a pochutíme si.

Tak dobrú chuť aj vám 🙂