„MARTINKY – BLÍZKO NEBA, BLÍZKO TEBA“

Presne také sú Martinské hole. Nepoznám lepší popis, ako tento citát. Nemusíte merať cestu do Nízkych ani Vysokých Tatier, nedajbože do Ždiaru alebo ďalej. Malá Fatra a v nej nachádzajúce sa Martinské hole sú čarokrásne miesto, kde nájdete rozprávkový Zrub Martinky.

Nie je to žiadne klišé, je to fakt. Svoj vianočný či zimný sen v krásnom zrube si môžete naozaj zažiť. Presne tá chalúpka vyzdobená svetielkami z vonku i z vnútra. Vianočný stromček, výzdoba v červených farbách a interiér v dreve a z prírodných materiáloch doplnený červenou. A že kachle, na ktoré si ľahnete a zohrejete sa po dlhej mrazivej prechádzke vonku je nesplnený sen? Tak tu si ľahnete 🙂 aj sa pohodlne vyspíte 🙂

Toto je čarovné miesto v nadmorskej výške 1225 metrov nad morom a len 100 metrov od lyžiarskeho svahu. Je jedno či ste alebo nie ste lyžiar, či ste rodina alebo partia priateľov. Miesto tu má 12 ľudí v plne vybavenej chate so všetkým čo potrebujete. A wellness nie je výnimka!

„BABYFRIENDLY“ pomenovanie si zaslúži tiež, prečo ? Pretože vám stačí zbaliť deťom základné veci a všetko ostatné tu nájdete. Zrub disponuje plne vybaveným detským kútikom, outdoorovým záhradným domčekom, detskou postieľkou, vaničkou na kúpanie, jedálenskou stoličkou, na jednej zo štyroch izieb aj prebaľovacím pultom s uteráčikmi na kúpanie. Nájdete tam aj množstvo spoločenských hier či knihy. Sánky, plastové klzáky proste všetko!

Zrub má tri poschodia. Suterén, prízemie a prvé poschodie.

V suteréne nájdete wellness s vírivkou pre 5 osôb, kombinovanou saunou (infra sauna + fínska sauna) oddychovou miestnosťou s elektrickým krbom a sprchou s ovlažovacím vedrom pre odvážnych otužilcov. Je to priestranná miestnosť s pokojnou atmosférou a príjemným osvetlením. Závesná hojdačka to celé krásne dotvára. K dispozícii tam máte aj čisté plachty do sauny, uteráky a osušky. Súčasťou suterénu je aj letná kuchynka, lyžiareň spojená s garážou a samostatná toaleta s umývadlom.

Prízemie je srdcom celého zrubu. Nachádza sa tu veľká priestranná a hlavne plne vybavená kuchyňa. Jedálenský stôl pre 10 ľudí a obývacia miestnosť s detským kútikom, kachľami s miestom na relax a vstup na vonkajšiu terasu, kde si môžete počas celého roka navariť v kotlíku guláš či kapustnicu alebo ugrilovať čokoľvek podľa možností. Kotlík aj gril sú k dispozícii.

KUCHYŇA si zaslúži samostatný priestor a informácie k vybaveniu. Máte tam naozaj všetko. Jedálenský riad pre veľkú skupinu ľudí, množstvo pohárov a príboru. Taktiež hrnce, panvice, misy, všetko príslušenstvo potrebné na varenie a prípravu jedla. Dokonca automatický kávovar s kávou, mikrovlnnú rúru, elektrickú rúru, umývačku riadu aj s kapsulami. Základné potraviny, koreniny a čo som prvýkrát videla aj základné lieky pre nevyhnutný prípad potreby. Nebude vám tam chýbať absolútne nič. Môj projekt o recenziách na ubytovanie rodín s deťmi tvorím už niekoľko rokov, navštívili sme mnoho ubytovaní, ale toto bola najvybavenejšia chata zo všetkých! Dominantou priestoru sú centrálny krb a tradičné kachle, prostredníctvom ktorých vykúrite celý zrub. Avšak v zrube sa nachádza aj podlahové kúrenie.

Atmosféra počas zimy je v zrube neopísateľná.“ S výzdobou si dali majitelia naozaj záležať je to ako sen o vianočnej rozprávke alebo ako z amerického vianočného filmu 🙂

Na každom poschodí sa nachádza toaleta. V suteréne máte sprchu aj samostatnú toaletu. Na prízemí veľká kúpeľňa s dvoma umývadlami, sprchovým kutom a toaletou a na poschodí kúpeľňa so sprchovým kútom a toaletou. Hygienické potreby ako mydlo, toaletný papier a čisté uteráky sú samozrejmosť.

1.poschodie – podkrovie tvoria štyri samostatné spálne s 1 veľkou manželskou posteľou a 1 vysúvacou plnohodnotnou posteľou. Každá spálňa má svoj samostatný balkón s upokojujúcimi výhľadmi na stromy a do lesa. Kombinácia dreva, bielej a červenej pôsobí veľmi čisto a tradične.

Tým, že sa chata nachádza hneď pri svahu, je možné parkovať priamo pred ňou len v letných mesiacoch. V zimnej sezóne je v cene ubytovania zahrnutý aj prevoz batožiny, ktorý Vám zabezpečia pomocou snežného skútra a saní.

Aktivity v okolí:

Počas zimy lyžovačka vo Winter Park Martinky, Šútovský vodopád, Plte Strečno, Turistika na vysielač Krížava, Ferrata HZS, Múzeum Slovenskej dediny v Jahodníckych Slovenské komorné divadlo, Múzeum Slovenskej dediny v Jahodníckych hájoch, Etnografické múzeum, Matica slovenská, Slovenské národné múzeum, Turčianska galéria, Kaštieľ Blatnica, Blatnický hrad, Sklabinský hrad.

Myslím, že nie je treba písať viac, z fotiek musíte vidieť všetko, čo som vám chcela povedať a opísať. Dokonalé miesto pre rodinu a priateľov s naozaj čarovnou atmosférou. Ktoré ročné obdobie si vyberiete už je na vás, pre nás bola zima a Mikuláš na Zrube Martinky nesmiernym zážitkom.

Bolo nám cťou a úprimne, toto ubytovanie nastavilo latku v mojich recenziách poriadne vysoko ♡

Článok vznikol v spolupráci so zrubmartinky.sk Všetky názory a hodnotenie ubytovania v tomto článku sú úprimné a pravdivé. Článok neprešiel žiadnou korektúrou zo strany partnerského subjektu.