Nikdy nikoho k sebe nepozývate s vidinou, že sa budete aj s deťmi spoločne hrať. Máte veľké očakávania, že sa deti zahrajú samé a vy sa v kľude porozprávate. Dobre, v kľude možno nie, ale že sa aspoň porozprávate a vypijete dobrú a hlavne teplú kávu 🙂 V zimných mesiacoch, keď vám neostáva nič iné len pohostiť pozvaných doma, je dobré sa na detskú návštevu pripraviť.

Deti to hranie sa o samote nejaký čas baví. Aspoň dovtedy kým si poukazujú všetky hračky v izbe, každú treba vytiahnuť a vyskúšať, chvíľku sa pohrať a vybrať aj to, čo bežne zapadá prachom niekde v kúte. Postupne prichádzajú na rad stavebnice, ktoré taktiež dieťa na hodnú chvíľu zabavia. Ja mám však najradšej hry kreatívne, kedy deti spoločne niečo tvoria, maľujú, lepia, skladajú, strihajú a potom si to od nás na pamiatku odnesú.

Vyškrabkávacia sada obsahuje viac kartičiek, ktoré môžete deťom rozdať. V sade je len jedna plastová škrabka, ale bezproblémov môžete použiť aj špajdlu, výsledok bude rovnaký. Deti si tak svoje vyškrabkané dielo môžu od Vás na pamiatku odniesť domov a kľudne aj zarámovať :). Rámiky sú taká čerešnička na torte a teda napríklad pri narodeninovej oslave ich môžete pár kupiť. Deti ich dostanú pri príchode, a pri odchode do nich vložia svoje vlastné umelecká diela. Bude to zároveň vecná pamiatka z návštevy, či oslavy.

Pamiatka pre deti. Vlastný výtvor v ráme 🙂

Origami sada a skladanie je rovnako dobrá voľba, len ak sú menšie detičky, musíte rátať s tým, že budú potrebovať aspoň jedného dospelého, ktorý bude pri skladaní pomáhať. Garantujem vám ale, že výsledky potešia malých i veľkých. Sada obsahuje 28ks farebných papierov + nálepky.

Taktiež sa nám veľmi osvedčili jemné voskovky a rolka papiera alebo voskovky a maľovanie na tvár. Toto je môj overený tip :). Každé dieťa chce mať niečo nakreslené na tváričke a voskovky sa ľahko zmývajú. Ak ich chytí chuť kresliť. Rolku papiera rozviniem na zem, dám pod ňu gumený obrus a deti môžu kresliť naozaj do zbláznenia.

Obchodný dom Ikea má v ponuke okrem čistej rolky na kreslenie aj predtlačenú rolku na vyfarbovanie. Potlač je trošku viac futuristická a náročnejšia, ale ak deti proste len radi vyfarbujú, je to skvelá zabava.

Nálepky sú rovnako vítané pri každej návšteve. Špeciálne dávam do pozornosti znovunalepovacie nálepky, ktoré je možné vďaka špeciálnej fólii a podložkám opakovane nalepiť a odlepiť. Ďalej rôzne pracovné zošity s nálepkami, alebo samotné nálepky, vďaka ktorým si deti vytvoria vlastné obrázky, kartičky či pohľadnice.

No a na záver najčistejšie maľovanie, aké existuje … maľovanie vodou. Stačí deťom naplniť vodou perá určené na maľovanie vodou alebo obyčajné štetce a pohárik s vodou. V ponuke je množstvo knižiek s peknými ilustráciami, ktoré deťom pomôžu rozvíjať fantáziu a umelecké tvorenie. Napríklad Water Wow pero alebo knihy do vody od Wee Gallery.

Tak a teraz ste už na každú návštevu s deťmi, detskú oslavu narodenín alebo akúkoľvek akciu s malými kamarátmi pripravené. Zaručene u detí uspejete a vy si tu kávičku s dobrým rozhovorom budete môcť vychutnať :).

Silvia

Linky na hry a kreatívne pomôcký nájdete kliknutím na ružové nápisy v článku alebo na www.babyknihy.sk