Ak blog pravidelne sledujete určite už viete,  že milujem drevené hračky a článok o nich bol jedným z mojich prvých. Kto nevedel tak áno aj toto je jedna z mojich mánií a dcérke sa snažím kupovať a darovať prevažne tento druh hračiek.

Po drevenom húpaciom koníkovi, kockách, montessori dúhe a  kočiariku prišla na rad hračka „náučnejšia“.

Neviete si predstaviť ako sa ja vždy teším, keď prostredníctvom Instragramu objavím na slovenskom trhu niečo pre mňa (nás)  nové, pekné a užitočné. Stalo sa tak aj nedávno, keď som pri mojom „sliedení“ klikla na profil @mojtoj.sk  a zbadala tam naozaj pestrý a krásny výber práve drevených hračiek.

S maličkou dušičkou použila filter 1+ a objavila pre Natálku trefnú hračku Petilou senzorické tvary. Hračku, vďaka ktorej sa môže oboznámiť s farbami a tvarmi, ktoré môže ukladať na drevenú podložku. Čo je skvelé každý tvar v sebe skrýva prekvapenie. Jeden tvar zvoní, iný je zase malým kaleidoskopom či rapkáčikom, v ďalšom sa môže dieťa dotknúť mäkučkej látky alebo plyšovej imitácie chvostíka zajačika. Hračka vynikajúco stimuluje detskú zvedavosť a koordináciu očí a ručičiek.

Všetko som sa vám snažila detailnejšie  zdokumentovať prostredníctvom fotografií.

Natalinka si najradšej „ožužuláva“ spomínaný zajačikov chvostík, hrká kockami naplnenými korálkami a sleduje zrkadielko v hviezdici. Keďže kocky, ktoré hrkajú sú tam dve, rýchlo sa naučila súčasne hýbať-hrkať oboma ručičkami. S hračkou sa hráme spoločne každý deň a ja sa teším jej vnímavosti a zručnostiam.

Nakoľko sú jednotlivé kusy vyrobené z kvalitného dreva a maľované ekologicky nezávadnými farbami na vodnej báze samotné ohrýzanie mi tak neprekáža… veď ako hovoria v jednej nemenovanej reklame … „deti spoznávajú svet ústami“ práve preto je pre mňa drevo TOP materiál pre výrobu detských hračiek.

Pri investícii do drevených hračiek myslím vždy na jediné a to, že keď mi z hračky Natálka vyrastie odložím ju pre jej súrodenca alebo naše vnúčatá pretože pri takýchto hračkách si môžem byť istá kvalitou a klasika nevýde nikdy z módy 🙂

Takže ak momentálne plánujete darček pre svoju ratolesť alebo dieťatko niekoho z rodiny či priateľov toto je ten môj tip no a veľmi sa poteším ak máte aj vy pre mňa tip na drevenú hračku pre Natálku. Kludne píšte komentáre alebo správy naozaj budem vďačná za každú inšpiráciu.

Petilou senzorické tvary  kúpite piamo TU

Prajeme vám krásny hravý deň

Sisi&Nati