Pamätáte si ako som v článku o našom návrate domov na Slovensko v závere spomenula, že by som veľmi chcela vidieť čo najviac z našej krásnej krajiny? Že chceme s Natálkou cestovať aj po Slovensku a vám pravidelne ukázať kam sa dá ísť a čo robiť hlavne s deťmi ? Tak ideme na to  a začíname 🙂 Myslím, že Jasná a Nízke Tatry je ideálny štart.

Počasie si z nás stále robí dobrý deň. Jeden deň máme snehovú „kalamitku“ na druhý deň už dážď a potom zase mrazy či náhle oteplenie. Tak sme si povedali kašleme na to a ideme tam, kde sneh  bude alebo teda, kde je väčšia pravdebodobnosť, že bude a nižšie teploty 😀

Jasné, že v Jasnej tomu tak bolo !!! Ja som stále plná dojmov, krásy zasneženej krajiny a pekného prostredia takže sadám za môj laptop  a idem sa podeliť o skúsenosti aj s vami.

Ak máte malé dieťa prvé čo vás napadne pri výbere ubytovania je, či má hotel aj detský kútik, ďalej aká je tam strava pre dieťa, … Ja som takto nastavená odkedy  vie Natálka chodiť, chce sa hrať a musí stále niečo robiť.  A  tak hľadám  hotel priateľský k deťom. Verte mi ono sú to maličkosti, alé práve takéto veci vám zabezpečia komfort a ešte väčší oddych. Nie každý hotel môže totiž vyhlásiť: „Vieme, že skutočne dobrá rodinná dovolenka závisí na spokojnosti aj tých najmenších členov rodiny.“ Tento výrok ma zaujal a tak som sa rozhodla presvedčiť sa o benefitoch pre rodiny s deťmi, ktoré ponúka Hotel GRAND v Jasnej. 

Hotel je situovaný v srdci Jasnej a to priamo pri lyžiarskej zjazdovke. Ak ste aktívni lyžiari a vaše detičky tiež, nič lepšie si neviem predstaviť ako obuť lyžiarky na hotelovej izbe a prejsť si pár metrov rovno k zjazdovke. My sme mali dokonca aj výhľad z balkóna na ten smer. Počasie nám doprialo a hneď od príchodu sme mali možnosť vychtunať si pohľad na zasneženú krajinu. Ak prichádzate z upršaného západu verte je to pohľad pre bohov … samozrejme ak máte radi sneh. Ja som sa naň špeciálne tešila kvôli Natálke. Atmosféra bola čarovná, samotný hotel  veľmi komfortný a vkusne zariadený. Ubytovanie si môžete vybrať z ponuky izieb ECONOMY, DELUXE a apartmánov. Izbu DELUXE sme si dve noci obývali i my. V cene bol zahrnutý vstup do Wellness a Spa . 

Nedá mi nespomenúť samotný personál celého hotelu od recepcie, cez chyžné až po čašníkov v reštaurácii a Lobby bare. Naozaj veľmi milý a ochotný prístup. Doposiaľ som sa ešte s takto skvelým personálom nestretla a rozhodne by mali ísť príkladom každému hotelu na Slovensku. Bez problémov a promtne  nám poskytli rýchlovarnú kanvicu, dokonca  aj na menej zvyčajnú požiadavku požičiať vysávač (na odsanie soplíkov) nám okamžite vyhoveli a chyžná  sama ponúkla, že  nám ho nechá pre istotu aj na noc. Neviem, kde týchto ľudí našli alebo ako ich školia či motivujú, ale bolo vidno, že svoju prácu robia radi a aj takáto vec dokáže veľmi zavážiť na celkovom dojme z hotela.

Jedlo a kuchyňa naozaj excelentné. Či už raňajky a večere formou bufetu na výbornej úrovni, so širokou ponukou jedla na výber alebo samotné jedlá z jedálneho lístka. Mali sme možnosť vyskúšať obe varianty a dovolím si povedať, že patríme medzi ľudí náročnejších na jedlo, ale kuchyňa v hotely Grand splnila naše požiadavky.

Deti si tam prídu naozaj na svoje. Hotel má detský kútik a veľkú spoločenskú miestnosť. Tam, ale odporúčam obuť detičkám papučky nakoľko je situovaný nedaľeko hlavného vstupu do hotela a neustálym otváraním dverí môže ťahať na nožičky. Hračiek je tam nazoaj neúrekom aj pre veľký počet detí. Pred hotelom zase detské ihrisko. V hotely je možnosť zapožičiať si bicykle, komplet lyžiarsku výstroj  alebo spoločenské hry. V reštaurácii je samozrejmosťou detské menu, stravovanie vám uľahčia detským príborom, taniermi  a detskými jedálenskými stoličkami. Vo wellness centre zapožičajú deťom nafukovacie rukávniky či plávacie kolesá, takže nič netreba nosiť. Na izbe zase pomôže schodík v kúpeľni na rannú hygienu. Na recepcii máte možnosť zapožičiať si rýchlovarnú kanvicu, sterilizártor aj ohrievač fliaš. No a ak máte v pláne si na pár hodín úplne oddýchnuť za príplatok si môžete objednať aj babysitting 🙂 Tak ja neviem ako vy mne sa toto všetko veľmi páčilo a hotel si oprávnene hovorí, že je priateľský k deťom a teda aj rodičom. Aj počas našeho pobytu bolo ubytovaných veľa rodín s deťmi a Natálka si našla nových kamošov. Určite toto nebola naša posledná návšteva a verím, že sa nám podarí zažiť skvelý víkend aj v letných mesiacoch.

Kam ísť v okolí ?

Náruživí lyžiari rozdodne na SVAH ! My sme poňali víkend kludnejšie skrz Natálky takže prechádzka so sánkami po okolí a potom welness v hotely. Keď som sa vás pýtala kam v Jasnej dostala som tip aj na prechádzku  a sánkovačku (aj večernú)  na BIELU PÚŤ je tam vraj aj klzisko. Nás trošku brzdilo silné sneženie, ale nabudúce isto pôjdeme.

 KONTAKTNÁ ZOO Liptovský Mikuláš toto sme si nenechali ujsť a strávili tam krásne nedeľné doobedie. Kontaktná ZOO sa nachádza v Liptovskom  Mikuláši hneď vedľa známej Tatralandie, takže žiaden strach určite trafíte. Celá ZOO je situovaná vonku a je otvorená celoročne takže áno aj v zime a my sme mali možnosť vidieť zvieratká na snehu. Manžel mi moc nedôveroval kam ich to chcem vziať, ale dala som na radu kamarátky a ozaj to malo svoje čaro. Počas návštevy sa môžu detičky previesť na poníkovi, pohladiť a nakŕmiť rôzne zvieratká vo voľnom výbehu i v klietkach.  Natálke i nám sa veľmi páčilo. Zasnežená krajina, krásny výhľad na Nížke Tatry a zvieratká na snehu boli skvelou kombínáciou na nezabudnuteľný zážitok. Najviac sa nám páčil Macko Vilko, ktorý sa kĺzal po ľade, srnka, ovečky, výr skalný a prasiatka 🙂 Vstupné 7eur/dospelá osoba  a 5 eur/dieťa.

Ak by vám alebo vašim detičkám nestačil wellness v hotely tak určite navštívte aj TATRALANDIU – vodný raj pre deti.

Toľko naše zážitky a pobyt v Jasnej. Že sme boli v dobrom hotely ma utvrdili vaše reakcie na instastories, kde ste písali, že hotel poznáte a často chodíte. Ak o hotely Grand v Jasnej počujete prvý krát nech sa páči viac informácií  sa dočítate priamo na ich web stránke www.grandjasna.sk

Ja idem plánovať kam by sme sa mohli vybrať s Natálkou zase nabudúce a vy si ešte pozrite pár záberov z našeho víkendu. Verte bolo ťažke dať ich tu len pár 🙂

Sisi&Nati