Poznám málo ľudí, ktorí by nemali radi leto. Ja k ním rozhodne nepatrím, práve naopak slnko a vodu mám veľmi rada a naozaj by som sa nehnevala keby toto obdobie trvalo o pár týždnov dlhšie. Natálka vodu a piesok miluje snáď ako každé dieťa v jej veku. Práve kvôli nej nás to k vode láka ešte viac a tak sme sa rozhodli toto leto zopár kúpalísk a aquaparkov spolu s ňou navštíviť. Prvé čo vás ako rodiča pred návštevou kúpaliska zaujíma je  detský bazén, teplota vody,  dostatok tieňa a miesta v okolí bazéna a či kúpalisko disponuje detským ihriskom, kútikom, animáciami pre deti …. Všetko toto som sa rozhodla na každom kúpalisku odsledovať a poskytnúť vám svoju recenziu, ktorá by mohla pomôcť pri rozhodovaní kam k vode sa v lete vybrať.

Kúpalisko Zelená Žaba v Trenčianskych Tepliciach som mala na zozname ako prvé hneď z viacerých dôvodov. Bolo mi odporúčené našimi známymi ako výborné miesto na kúpanie s deťmi, lokalitu Trenčianske Teplice veľmi dobre poznáme je naša obľubená, máme to blízko a na spomínanom, ale ešte starom kúpalisku pár týždňov pred veľkou rekonštrukciou sme nafotili naše svadobné fotografie, takže sme si mohli zaspomínať, pretože príroda a prostredie  sú tam naozaj prekrásne.

Zelená Žaba si už v minulosti vybudovala meno kúpaliska pre rodiny s deťmi.  Nie je tomu inak ani po rekonštrukcii, vďaka ktorej zostala na mieste pôvodná architektúra v luxusnejšom šate.

Toto kúpalisko si obľúbi naozaj každý.

Areál disponuje 33metrovým bazénom, kde si na svoje prídu plavci i neplavci, detským bazénom a súkromným bazénom vo VIP zóne,  bazény sú vyhrievané a farebne podsvietené, vďaka čomu je atraktívne i nočné kúpanie. Saunový svet je podľa mňa perlou celého rezortu, je vsadený priamo do lesa a človek sa cíti naoaj v súznení s prírodou.  Reštaurácia ponúka jedlo a nápoje doplnené krásným výhľadom z terasy. Ďalej je to niekoľko bufetov  s rýchlym občertvením v okolí bazénov.

Pre deti  už spomínaný vyhrievaný detský bazén, ktorý by mal ísť príkladom všetkým kúpaliskám na Slovensku a to prestrešením bazéna, ktoré vytvára tieň. Je to perfektný nápad a verím, že ho ocení každý rodič. Ďalej je to detské ihrisko, detský kútik,  animačné programy a maskot kúpaliska Žaba.

Pre dospelých zase tenisové kurty, bowling, masáže a saunový svet. No a pre najnáročnejších návšetvníkov VIP zóna s vlastným bazénom a obsluhou. Mali sme možnosť vyskúšať si ju. V cene vstupu sú zahrnuté  alko a nealko drink, káva, snack, ovocie, vstup do sauny, parkovacie miesto.  VIP zóna má obmedezený počet miest a tak si môžete byť istý, že na tomto mieste budete mať kľud a súkromie. S manželom sme sa zhodli, že je to ideálna voľba na oddychový deň v páre alebo aj dobrý nápad venovať takýto vstup ako darček.

Čo nás naozaj príjemne prekvapilo bolo dostatočné množstvo lehátiek pri všetkých bazénoch, čisté okolie aj tráva, koše na separovanie odpadu (za to majú u mňa veľké plus), tieň nad detským bazénom, oddychové vaky pri detskom bazéne, veľa miesta a trávnatej plochy na ležanie, animačný program pre deti a pekné detské ihrisko s trampolínou.  

Vzhľadom na umiestnenie kúpaliska (na kopci v lese) je parkovanie možné v dvoch platených  parkovacích zónach v Trenčianskych Tepliciach, takže ku kúpalisku je potrebné prejsť pešou chôdzou. Priamo pred kúpaliskom je  limitovaný počet parkovacích miest len pre VIP návštevníkov. V tomto ako rodič s dieťatom a kočíkom vidím menšiu nevýhodu kedže kočík treba tlačiť do kopca a takmer vždy máte v rukách veľa vecí , ale naozaj tam nie je možnosť parkovacie miesta rozšíriť. Napadá ma však, ak máte viac detí a kočík vyložiť všetko pred kúpaliskom a potom auto zaparkovať na príslušné parkovisko.

Ceny vstupného by som katergorizovala niekde v strede nie sú to ani 4eurá/osoba za mestské kúpalisko  a nieje to ani 20eur/osoba za aquapark takže  ak chcete stráviť jeden deň s rodinou v príjemnom prostredí lesov a zaroveň sa okúpať Zelená Žaba je ideálna voľba, čo viac tu máte istotu, že voda studená rozhodne nebude.

Nám sa na Zelenej Žabe veľmi páčilo a rozhodne si sem ešte toto leto prídeme oddýchnuť a okúpať sa.

Základné informácie:

Celodenné vstupné: dospelý 9 eur     deti do 5 rokov GRÁTIS      deti 6+, seniori a študenti 6,50 eur 

Teplota vody: 29-31 stupňov

Wifi pripojenie: ÁNO

Detský bazén: ÁNO

Detské ihrisko: ÁNO

Lokalita: Trenčianske Teplice, Trenčiansky kraj 

Všetky informácie o otváracích hodinách, cenách vstupného  a akciách sa dočítate na www.kupelezelenazaba.sk

Môj outfit – plavky, klobúk, plážový košík, šľapky i okrúhlu osušku kúpite naozaj prekvapivo na jednom mieste a to na www.topankovo.sk (po kliknutí na veci sa vám otvorí presný link). Ak ste si ich zaškatulkovali ako eshop s topánkami verím, že môj outfit vás vyviedol z omylu ja u nich veci nakupujem už poriadne dlho a vždy si tam prídem na svoje. Prvý úlovok bola sukňa, potom šaty, top a teraz komplet plážový outfit 🙂 

Natálka – celé plavky Small Rags kúpite TU  a neoprénové plavky na www.rybicka.sk

Čoskoro sa hlásim s ďalšiou recenziou 🙂

Krásne leto vám prajeme

Sisi&Nati