Premýšľam a spomínam, ako to bolo u nás,  keď som bola tehotná a vyberala detskú kozmetiku  pre Natálku. Nečítala som všetky možné fóra a ani si špeciálne nenechávala radiť. Bola som rozhodnutá pre  jeden detský olej, šampón a penu do kúpela a že teda čas ukáže čo ďalej budem potrebovať. Takže som si kúpila nejaký štartovací balíček s dobrým svedomím, že  niečo mám do výbavičky pre malú.

Netrvalo dlho a čas ukázal …,  že ani ten štartovací balíček nebol potrebný, pretože som podostávala toľko kozmetiky, že sme sa ňou mohli natierať a kúpať všetci traja. Prvý balík od kolegov z práce, druhý balík od manželových kolegov z práce, potom od priateľov a rodiny a keďže som v tom čase začala pracovať aj ako ambasádorka dm drogérie darčeky v tejto podobe poslali pre Natálku aj oni… Poviem vám mohli sme testovať od nevidim do nevidim  ale … Narodilo sa nám malé klbko šťastia s jej mierami doslova a do písmena malé kuriatko a mňa vtedy vôbec nenapadlo použiť kozmetiku a ani mi to v nemocnici neodporúčali, takže naša denno denná rutina bola čistá voda, sem tam detské mydielko a olivový olej z lekárne. Na nejaké tri mesiace sme si takto bačovali a všetky produkty odpočívali na poličke v kúpelni. Teda s výnimkou nechtíkového krému Weleda na plienkovú oblasť. Natálka mala aj má krásnu, čistú a zdravú pokožku z čoho mám naozaj veľkú radosť. Aj postupným pridávaním kozmetiky a občasným zmývaním vláskov šampónom (začala som v 5-6 mesiaci)  nenastali žiadne reakcie a jej pokožka je veľmi dobre znášanlivá tak sme postupne mínali naše zásoby. Proste čo bolo sme dali, mala som viacero značiek všetky som poznala, žiaden  produkt nebol prehnane parfumovaný no nie každý bol prírodný, ale bol určený na detskú pokožku tak sme míňali.

S prírodnou kozmetikou Weleda som sa úplne prvý krát stretla  v prospektoch k príprave na rodičovstvo, ktoré mi dala moja gynekologička v Rakúsku, druhý  krát priamo v pôrodnici od pôrodnej asistentky v Rakúsku a do tretice vďaka dm drogeria markt  a ich testovaniu Nechtíkového krému na zapareniny. Ten nechtík ma zaujal a spomenula som si na detské časy,  keď ho moja babka na svojej záhradke pestovala a robievala rôzne nechtíkové maste a balzamy, ktoré som vnímala ako nejaký čarovný elixír, pretože ho dávala každému a na všetko a záhadne každému aj pomohol… Som presvedčená o tom,  že byliny majú silnú moc,  mne samej niekoľko krát už veľmi pomohli a tak som sa rozhodla nechtíkový krém pre Natálku kúpiť. Máme ho a používame až dodnes. Postupne sa nám podarilo zredukovať množstvo darovaných produktov a sama som sa už začala zamýšlať či sa pozrieť po niečom novom alebo siahnuť po niečom už overenom. Preto ma veľmi potešila ponuka vyskúšať si celú radu tejto nechtíkovej kozmetiky od Weledy. Natálke som vybrala Nechtíkový šampon 2v1,  dojčenský olej, dojčenský kúpeľ, ochranný balzam a zubnú pastu.

Práve zubná pasta ma najviac oslovila. Bola som na ňu moc zvedavá a ako prvú ju sama vyskúšala. Má príjemnú vôňu aj chuť. Výťažky z nechtíka lekárskeho a myrhy majú hojivé a protizápalové účinky a napomáhajú pri udržiavaní zdravej ústnej dutiny. Jemne sladkastá chuť je docielená výťažkom z koreňa sladkého drievka. Pasta je dokonca vhodná pri drobných poraneniach sliznice ústnej dutiny a je dobre znášaná aj pri aftách v ústnej dutine. Natálke v ústach práve pribudli dva nové zúbky takže čistíme o sto šesť 🙂

Dojčenský olej je bez vône,  takže výborná vec na masáž celého tela. Ja teraz často masírujem nožičky takže míňame veselo a radi.

Šampón 2v1 používam cca raz týždenne keďže nie pri každom kúpani a sprchovaní umývam hlavu šampónom proste jej zmyjem vlásky iba čistou vodou. Podobne je to aj s emulziou na kúpanie, no keď ju prídam má to v kúpelni krásny bylinkový závan.

Inak  ten Nechtíkový šampón Natalinke kradnem a dávam si aj ja . Nakoľko vlasy nefarbím a mám ich jemné povedala som si, že keď vyrobia produkt na prírodnej báze pre  jemnú a citlivú detskú pokožku a jemné vlásky (také aj ja mám) tak to nemusí použiť len dieťa,  viem my dospelí znesieme asi viac škodlivín 😀 ale tak práve preto chcem vlasy ušetriť a dopriala som im takúto „kinder starostlivosť“ vlasy mám uhladené a leské to mi úplne stačí ja totiž od vlasovej kozmetiky nikdy nečakám, že mi vlasy začnú rasť rýchlosťou blesku alebo budú husté ako tie na modelkách v reklame . Som realista a tak aspoň to čo mám šetrím.

Vysoká kvalita a účinnosť produktov postačujú aj pri použití malého množstva,  tým pádom aj cena, ktorá je na prvý pohľad vyššia než neprírodné prípravky, je v konečnom dôsledku primeraná.  Najmä ak si predstavíté množstvo ručnej práce pri zbere nechtíkových kvietkov, pestovaných v kvalitnej pôde v biodynamických záhradách prirodzeným spôsobom bez použitia akýchkoľvek chemikálií.

Vedeli ste, že Weleda je na trhu už takmer jedno storočie ? Ja hovorím „wau“ pretože žiadnu inú značku na trhu tak dlho nepoznám  a som si istá, že za týmto číslom stojí kvalita a veľa spokojných zákazníkov. Weleda si vďaka svojej prírodnej kozmetike  naozaj zaslúži, aby o nej vedelo a vyskúšalo ju čo najviac ľudí.

Ponúkajú produkty nie len pre deti ale aj dospelých.  Prípravky z levandule, kosatca, mandle, púpalky, rakytníka … na rôzne tipy pokožky a rôzne problémy. Kompletnú ponuku aj ich eshop nájdete na www.weleda.sk 

Ja som jeden tento istý balíček Nechtíkovej kozmetiky Weleda , o ktorom som vám napísala pripravila aj pre vás a možnosť zasúťažiť si máte na mojej FB stránke priamo TU 

Súťažiacim držím palce a mojim čitateľom ďakujem za pozornosť

Sisi&Nati