Väčšina z vás čerpá inšpirácie z blogu, fotiek a tipov, ktoré vám pravidelne píšem do článkov alebo na sociálne siete.  Vy ste moja motivácia vás inšpirovať . Nápady a inšpirácie, ale musím odniekiaľ predsa čerpať i ja 🙂

Tentokrát ma inšpirovala moja veľlmi dobrá kamarátka. Dávnejšie mi volala či si nedáme v meste kávičku. Vedela, že sme v Trenčíne a ona tam mala cestu, keďže sú z iného mesta. Dcérky máme takmer rovnako staré, tak som sa tešila na babinec na letnej terase. Hneď na začiatku nášho stretnutia ma napadla otázka čo v Trenčíne vlastne robia,  a tak som sa dozvedela o Mudrlantkove a niečom novom a užitočnom pre Natálku.

Mudrlantkovo je Detské centrum, kde rozvíjajú detičky prostredníctvom programu Play Wisely – múdre hranie. Play Wisely ® je kombinácia špeciálnych výukových kariet, ktorými sa rozvíja pozornosť, pamäť, koncentrácia, reč  a stimulácia motorických zručností, teda pohybová aktivita a rozvoj jemnej motoriky s Montessori pomôckami. Dieťaťko počas lekcie zažije veľa zábavy, radosti a rozvoja vďaka podnetom, ktoré ho prirodzene stimulujú a rozvíjajú.

Zakladateľka centra Silvia Nacíková je vyštudovaná ekonómka. Celý svoj doterajší profesijný život sa aj tejto oblasti venovala. Zlom v jej živote nastal, keď sa stala maminkou. (Akoby som videla samu seba.) Už od narodenia syna Samka začala uvažovať, čo môže urobiť pre jeho vývoj. Hľadala a našla program Play Wisely. Ten ju zaujal natoľko, že  absolvovala kurz lektorov pod vedením zakladateľky programu Patty Hannan a rozhodla sa otvoriť si vlastné centrum. Veľmi skoro si uvedomila, že je spokojná a šťastná v kruhu detí, ktoré môže niečo naučiť a sledovať ich pokroky.

Poviem vám materská dovolenka je z vlastných skuseností a z môjho pozorovania ostatných mamičiek najlepší odrazový mostík na to,  nájsť v sebe to, čo nás skutočne baví a napĺňa a venovať sa tomu.

S Natálkou sme pred nedávnom absolvovali prvú ukážkovú lekciu, ktorá je pre všetkých záujemcov GRÁTIS ! Silvia nás privítala v  Mudrlantkove v Trenčíne a predstavila nám svoju prácu.

Prvých 5 minút som mala mierne obavy, keďže Natálku zaujímalo všetko „hravé“ čo sa v miestnosti nachádzalo a zaujať jej pozornosť  kartičkami bolo oveľa náročnejšie ako som čakala. Našťastie lektorka presne vedela ako postupovať a podarilo sa jej Natálku dostať na svoju stranu 🙂 Senzorické aktivity pomocou kartičiek zvládla veľmi dobre až na geometrické tvary tie dosť odignorovala, ale asi to má po mne ja som to tiež nikdy moc nemusela.

Motorické cvičenia už bola taká odmena v podobe hrania, no stále sa bolo čo učiť,  ako ona tak i ja. Silvia vždy priebežne odpovedala na moje otázky a ochotne vysvetlila dôvody prečo s dieťaťom precvičuje daný druh cvičenia. Skutočne som sa naučila veľa nových vecí, opäť si rozšírila obzory v možnostiach hrania sa s Natálakou i doma a v konečnom dôsledku sme si našli novú záujmovú aktivitu na jedno poobedie v týždni.

Mudrlantkovo ma dostalo a s Natálkou budem absolvovať individuálne lekcie v tomto centre. Je totiž možné mať  lekcie v kolektíve, ale i individuálne teda len vy, vaše dieťa a lektor.

Ak ste z Trenčína alebo jeho okolia a uvažujete ako zmysluplne využiť čas s vaším dieťaťom toto je môj tip .  Prídite na ukážkovú hodinu zdarma a samy sa rozhodnite. No keď ma niekedy stretnete v Mudrlantkove na chodbe drgnite do mňa a po lekcii si dáme v meste kávičku 🙂

Majte pekný deň

Sisi&Nati

Viac informácii nájdete na www.playwisely.sk a Facebooku: Play Wisely Trenčín