„Najlepšie, čo môžete dať svojím deťom okrem dobrých zvykov, sú dobré spomienky. „

Sydnej J. Harris

 

Citát, ktorým sa snažím riadiť aj pri mojej dcére. Už nie je bábätko, ktoré zabúda … už je to malá šikovná slečna. Večne zvedavá, hravá a aktívna.  Pamätá si veľa a mňa nesmierne teší, keď vidím ako si spomína na príjemné veci a rozpráva o nich. Vtedy je mojim najväčším prianím, aby mala celý život čo najviac príjemných a pekných spomienok. Práve z tohto dôvodu nás ešte viac láka cestovať, spoznávať nové miesta a tráviť čas spolu ako rodina.

Sú miesta, ktoré sa vám zapáčia na prvý pohľad už  z fotografie a túžite ich navštíviť a potom miesta, ktoré vás očaria potom ako ich navštívite. V prípade Grand hotela TATRA Veľké Karlovice som túžila hotel navštíviť, pretože každá jedná fotografia vo mne evokovala niečo nadštandardne pekné a luxusné  a po jeho návšteve vo mne tento pocit  pretrval. 

Veľmi sme sa sem tešili! Hlavne kvôli oddychu, ale aj lokalite a samotnému hotelu. Grand hotel TATRA som síce nenašla  v rebríčku „babyfriendly“ hotelov napriek tomu som očakávala aspoň splnenie základných požiadaviek pre návštevu rodiny s dieťaťom.  Musím povedať, že predčili všetky moja očakávania a požiadavky.

Hotel je s prehľadom pripravený na malých návštevníkov a vo veľkom štýle pre nich zabezpečí všetko potrebné.

Veci ako detský kútik,  detské menu, postieľka či nočník boli aj v tomto hoteli samozrejmosťou. Čo nás veľmi milo prekvapilo bol detský župan do wellnes, hotelové papučky a detská prírodná kozmetika. S takouto ponukou som sa stretla naozaj prvý krát. Ďalej boli pri bazéne k dispozícii pomôcky na plávanie, v reštaurácii dostala Natálka na kreslenie pastelky s omaľovánkou a pre deti bol pripravený program ako detské kino alebo skákací hrad a podobne.

Osobne si myslím, že hotel sa môže bezproblémov uchádzať o titul „babyfriendly“.

Počas našeho víkendu bol takmer plne obsadený, čo ale nebolo vôbec vidieť ani cítiť. Vďaka tomu, že nie je veľký sa hostia akosi prirodzene presúvali a všade vládla pokojná pohodová atmosféra – žiadna „masovka“.

Situovaný je v prekrásnom prostredí obklopený prírodou a výhľadom na Veľké Karlovice. Unikátne wellness centrum vám ponúka slnečnú terasu, vonkajšiu vírivku či vodné atrakcie v bazéne.

S manželom sme využili aj služby maséra a absolvovali celotelovú masáž s peelingom. Pokožku mám hladkú ešte dnes 🙂 Nájdete tu aj saunový svet a pre páry privátne spa. Nakoľko počas nášho víkendu prekvapilo aj neobvyklé teplé počasie, hostia sa vo wellness centre zdržiavali na terase a vo vírivke pričom my sme mali vnutorný bazén iba pre seba. Natalinka vyskúšala svoje plavky s plaváčikmi a z vody nám nechcela ísť von 🙂 Perfektne sme si to tam užili a zdravo sa unavili.

Čím si nás hotel naozaj získal bolo výborné jedlo pripravované z lokálnych surovín. Reštaurácia poskytuje špičkovú gastronómiu a spĺňa požiadavky aj tých najnáročnejších klientov. Väčšina produktov pochádza z neďalekej farmy čo sme rozhodne ocenili pri raňajkách i výbere jedál pre Natálku. Pre milovníkov dobrého vína bude určite zážitok navštíviť netradične situoavanú vinotéku, ktoré ponúka viac ako 4000 fliaš kvalitného vína.

Tipy kam ísť v okolí  hotela:

  • Balaton Karolínka – prírodné kúpalisko
  • Karlovské múzeum
  • Kostol Panny Márie Snežnej
  • Rozhľadňa Miloňová
  • Karlovské jazero
  • Letné kúpalisko
  • Cyklotrasy po okolí
  • V zimných mesiacoh lyžiarska zjazdovka

Čo sa nám veľmi páčilo:

  • Počas celého pobytu sme mali v reštaurácii k dispozícii rovnaký stôl čo je naozaj veľmi praktické, pretože sa človek nemusí báť, že by na stôl musel čakať.
  • Na raňajkách bol pripravený odšťavovač a čerstvá očistená mrkva a jablko. Mohli ste si spraviť Fresh Juice  a ja týmto skvelým nápadom apelujem aj na iné hoteli. Je to minimálne nákladná vec a pritom tak jednoduchá. Vždy lepšie ako riedené umelé džúsy!
  • Taktiež v ponuke čajov boli aj sypané bylinky vo veľkých sklenených dózach. Bylinky boli taktiež od okolitých výrobcov a lokálneho charakteru a čaj naozaj veľmi chutný.
  • Pri odchode z hotela dostanete malý  darček  ako poďakovanie za návštevu.
  • Hotel pravidelne organizuje letné kino na terase, grilovačky …
  • Počas víkendu sa podávajú raňajký až do 11:00 hod takže sa môžete do rúžova vyspať a nenastavovať budík, aby ste sa stihli najesť.
  • Všetky izby v hoteli majú krásny výhľad na údolie alebo okolité lesy.
  • Hotel disponuje taktiež fitness centrom.
  • Na hotelovej izbe si nájdete kvalitnú francúzsku prírodnú  kozmetiku značky NUXE.
  • Ako raňajkový aperitív podávali prosecco alebo smoothie 🙂
  • Personál hotela bol veľmi príjemný a pravidelne zisťoval či je všetko k našej spokojnosti. Skvelá komunikácia a milí ľudia.
  • Hotel zapožičiava aj elektrické bicykle.

Grand hotel Tatra sa opisuje ako „Nadštandardný hotelový komplex s konferenčným zázemím a unikátnym wellness centrom, poskytujúci špičkovú gastronómiu, založenú na lokálnych produktoch.“ Ja musím s každým slovom použitým v opise súhlasiť  a hotel odporúčam každému, kto vyhľadáva oddych spojený s komfortom a naozaj dobrým a kvalitným jedlom.

My sme sa s presonálom lúčili so slovami „dovidenia,“ pretože to určtite nebola naša posledná návšteva.

Celý pobyt sme  zdokumentovali asi aj viac ako sme chceli a preto na záver pridávam množstvo spoločných fotografií…našu pamiatku na ďaľší príjemný pobyt na krásnom mieste ♥

Silvia

Všetky potrebné informácie nájdete na www.grandhoteltatra.cz 

Plavky a župan nájdete na www.babetkovo.sk

Pyžamko www.littlehipster.sk

moje kožené topánka www.ccc.eu