Recept vymyslel a jedlo pre Natálku pripravil môj šikovný manžel.  Zjedla plnú misku chutilo jej veľmi tak som sa rozhodla s vami o recept podeliť.  Sezóna tekvíc začína byť v plnom prúde preto verím, že receptík sa osvedčí aj u vás doma.

Liečivé účinky Hokkaido tekvice

Už na prvý pohľad je vidieť, že vďaka sýto oranžovej farbe obsahuje množstvo betakaroténu. Okrem toho v nej nájdeme aj veľa vitamínov, ako napríklad vitamín A, draslík, luteín a zeaxatín, ktoré sú dobré na oči, vápnik, železo, horčík, fosfor a vlákninu pre lepšie trávenie. Znižuje krvný tlak, je vhodná pre diabetikov a má tiež nízky obsah kalórií čo z nej robí vyhľadávanú pochúťku.

Ingrediencie

1/2 Hokkaido tekvice

1ks  väčší sladký zemiak (bataty)

1/2 menšej cibule

1/2 čl paprika sladká mletá

štipka  sušeného rozmarínu

1/4 kocky  domáceho zeleninového bujónu

Chedar syr

1čl masla

ghee maslo

Postup

Na ghee masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú nahrubo nastrúhanú tekvicu,  tú si opriahneme, potom pridáme mletú papriku, sušený rozmarín, prilejeme 200ml vriacej  vody s bujónom a dusíme  kým nezmäkne tekvica a nezredukuje sa voda. Nakoniec do jedla nastrúhame trochu chedar syra a pridáme 1 čajovú lyžičku masla.

Sladké zemiaky si očistíme a nakrájame, dáme piecť na plech na papiery na pečenie. Podávame ako prílohu (manžel ich vmiešal do prívarku).

Hotovo a dobru chuť 🙂