Pripravila som si pre vás malú inšpiráciu ako sa mi podarilo vyrobiť pre Natálku sušiak na prádlo, aby sme mohli pomocou štipcov a vešania prádla trénovať jemnú motoriku a taktiež som do jej izby kúpila zrkadlo, ktoré som si trošku vylepšila. Prečo zrkadlo ? Pretože práve zrkadlo umožňuje dieťaťu, aby sa objavovalo, spoznávalo, precvičovalo si mimiku, hralo sa s vlastným obrazom … Zrkadlo pri starších deťoch môžeme aj zavesiť, aby sa dieťa videlo v celej svojej výške, aby sa pozorovalo, keď mu pomáhame pri obliekaní či starostlivosti o neho, aby si mohlo skontrolovať či nemá špinavú tvár, či je pekne učesané, riadne oblečené … Podporuje to jeho nezávislosť.

K výrobe sušiaka ma inšpirovala jedna montessori skupina na Facebooku, kde som dávnejšie niečo podobné videla a akosi mi to ostalo v pamäti, ale neprikladala som tomu žiaden dôraz, že by som ho musela pre Natálku kúpiť a už vôbec nie vyrobiť si sama. Až kým som u nás v jednom miestnom obchodíku nezbadala malý držiak na časopisy, ktorý mi konštrukciou prišiel veľmi použiteľný práve na výrobu sušiaka. A nápad bol na svete už ho len zrealizovať. Mimochodom kúpila som tam aj zrkadlo, páčila sa mi veľkosť aj rám, vďaka ktorému mám možnosť zrkadlo postaviť na zem kamkoľvek v izbe a zatiaľ ho prekladať. Neskôr bude vyvesené.

Zrkadlo prešlo jedinou zmenou a to zmenou farby z béžovo-bielej  na čisto bielu. Stačila biela farba na drevo, štetec a pár minút času na balkóne.

Sušiak na prádlo postup:

  1. Látkovú časť som celú odstránila ostala len drevená konštrukcia.
  2. Tú som namaľovala na bielo farbou na drevo.
  3. Pomocou malých šróbov som upevnila na obe strany stojanu vodorovne 4 riadky špagátu.
  4. HOTOVO !

Myslím, že veľmi jednoduchá a krásna zmena a Natálka nápad  veľmi ocenila. Dôsledne vešala, snažila sa štipce otvárať a tiež ich zo šnúry dávať dole. Sušiak je malý a dá sa zložiť takže nám nezaberá veľa miesta, čo bolo pre mňa tiež veľmi dôležité. Teraz mi pomáha nielen s praním, ale už spoločne aj vešiame prádlo. Deti treba oboznamovať s bežnými prácami v domácnosti práve takouto formou. Umožniť im, aby činnosť dokázali zvládnuť samé.

  Tak čo poviete ?

Ja mám dobrý pocit, že medzi Natálkinými hračkami je aj taká, na ktorej som sa sama pričinila 🙂

Pekný deň

Sisi&Nati

 

FUNKČNOSŤ SUŠIAKA TESTOVALA NATÁLIA NA VLASTNEJ KOŽI 😀 😀 😀